我家少爺仔唔鍾意食枝, 我每次餵佢都同我咬斷D草, 一係掉落地下, 但係葉同花就超愛吃.....之前無拿拿唔肯食嘢, 去E生到CHECK先知到佢有流口水,話少爺仔D牙長, 除咗剪牙, 仲有無其他方法, 或者有無方法令兔兔喜歡食草??:053:
katy)) 2009-12-21 02:13:24 PM
你可以試下:

1.) 兔兔食哂d草草可以唔洗咁快加住,佢餓自然會食草枝 (可以先收集草枝 / 食返跌左果d)

2.) 如果食緊1st cut,可以試下2nd cut… 換左2nd cut之後我隻兔兔花/葉/枝都肯食
happy55 2009-12-21 02:31:00 PM
你隻兔兔食開邊隻牌子既草
katy)) 2009-12-21 03:11:50 PM
原帖由 happy55 於 2009-12-21 02:31 PM 發表
你隻兔兔食開邊隻牌子既草

細個食apd --- 1st cut (佢唔食花花)
前1,2個月轉左momi --- 1st cut (愛上花花,但佢唔食枝… 咬斷佢就算)
而家半歲女食momi --- 2nd cut (而家連枝都食埋… 好似d人食百力枝咁 hahaa)

但係我都係比返momi 1st cut佢,因為我覺得2nd cut好碎...#^58^#
小糖^^ 2009-12-21 04:17:03 PM
lung_1209 2009-12-21 04:38:17 PM
我隻野都係咁, 好冇衣食呀#^73^# ,
燒雞。﹏。)) 2009-12-21 06:51:33 PM
之前totwo都唔鍾意食枝架.咁我就試下轉momi 2cut比佢
點知買個包2cut超黃.搞到佢唔係咁鍾意食,唔食又唔得喎haha
食完2cut再買返1cut.結果就係超鍾意食枝。我都唔知點解會有咁大轉變:031:
lunar 2009-12-21 06:55:53 PM
你唔好比佢咁多野食,餓就自然會咬
不乖而家都食多左枝
happy55 2009-12-21 09:30:15 PM
我包草係旺角Q兔廊到買的, 唔知到係1ST CUT 定 2ND CUT??
總知包草就枝多過葉...我試過買唔同牌子既T草...果樹草呀...都唔多鍾意食咁
小糖^^ 2009-12-22 10:13:37 AM
katy)) 2009-12-22 12:06:34 PM
原帖由 小糖^^ 於 2009-12-22 10:13 AM 發表

:041: 你試下唔加草,你睇下佢食唔食丫la﹗:074:

邊度有得比佢話事呀。:059:

對呀!對呀!為左兔兔好,狠心一點吧!#^11^#
((唔好比兔兔無辜 / 閃令令眼神#^43^# 令你心軟呀,加油!)
happy55 2009-12-22 01:29:12 PM
講真我真係心軟,因為唔比新草佢又唔多食之前d,坐在門口唔郁,見我行來就企起身
小糖^^ 2009-12-22 02:14:38 PM
小米 2010-1-2 03:40:42 AM
我以前都係比豆豆食MOMI, 但係佢唔鍾意食枝
咁就轉OXBOW.. 但係 D 屎就變深色咗..
佢食MOMI時 D 屎係金黃色KA
於是我就買多包MOMI溝草比佢食..
開頭我會遂條搣細截餵佢
到E+佢就變得比以前肯食枝
happygirl2009 2010-1-4 02:46:31 AM
我家森美仔都唔鐘意食枝#^19^#
而家考慮買momi試食裝比佢試下
應該買1 st cut定2 nd cut好???
我見你地d兔寶都係食完就鐘意左食枝#^54^#

快速發帖