求救,本人現在生活艱苦中
有無人想收養不乖
一隻6個月大男仔
所有物資都比你
elvisli 2009-12-29 09:01:03 PM
原帖由 lunar 於 2009-12-29 08:42 PM 發表

首先,我不是母親
如果你非要我說不可,那你就說我是個不負責任的主人就好
我不認為私人問題要公開
至於我要求幫忙的,你們幫不幫也是出於自願
不是出於我說不說,理由是甚麼

Fine..既然你要關起門口.將人拒人於千里之外.我當然阻唔到你

那就直接承認自己不付責任好了.什麼解釋都不用講了

堅持己見放棄爭取不乖是你.

另外你要認清.唔係我地唔幫你.而係你唔比人幫.只係搵人接收不乖

大家連發生咩事都唔知,點幫?幫你接走不乖就等如解決左你家庭問題?
lunar 2009-12-29 09:28:34 PM
不論結果怎樣,謝謝幫忙
bonedog 2009-12-30 03:33:56 AM
先前見你都好錫不乖架..到底發生咩野事要令你放棄不乖, 其實大家唔知你咩事好難幫你
不過竟然你要做一個不負責任既主人 我地講咩都無用

你只係一味想送走不乖, 只可以話不乖唔好彩要佢經歷俾遺棄, 希望之後不乖好命d 唔洗再俾人遺棄!

最重要係希望你做埋主人應有既責任, 好好咁將不乖交俾一個可以好好照顧不乖既人
唔好再令佢受到不必要既傷害!

珊迪小姐 2009-12-30 09:32:03 AM
吾...其實由一開始 lunar都無話想大家幫佢解決家庭問題
佢果句"求救"係代不乖講既 既然甘堅決吾要不乖
都無商量既餘地 無謂再聽佢解釋啦
反正佢都係決定左先同大家講
不如大家可以領養不乖的 就先聯絡lunar
始終比mini-nouse兔友領養都總好過拎去出面比其他人
katkat 2009-12-30 09:42:59 AM
各位關心不乖的兔友:
家家有本難念的經。目前最重要的是不乖不會被遺棄。
我已跟lunar聯絡收養不乖,並會不時向大家匯報不乖的最新情況,包括我家的小樹和發發有冇「蝦」不乖;請大家放心。相信lunar也想知道不乖有冇「不乖」哩。
otola 2009-12-30 10:04:59 AM
"捨棄"  比  "接受"  來得困難,
相信 lunar 也不會好過
大家一齊祝福所有兔兔健康及幸福,
不要怨恨捨棄它們的主人   :048:
雪姬女 2009-12-30 10:53:40 AM
其實佢都唔係不負責任的主人~只不過我估到佢家中發生左很嚴重的問題~!
因為我估佢家中的都係同我差唔多~因為我本人同我媽媽關係都好惡劣~!
我好諒解到佢現在的心情~請大家唔好再怪責佢啦~!
佢其實已經好慘了要被迫同心愛的baby分開~!

p.s lunar 你家中出現了狀況試下搵社工幫下你啦~香港家庭福利會 可以幫到你的~!
小米 2010-1-1 04:11:29 AM
我記得樓主除了不乖外, 都有養幾頭鼠鼠..
你的家人會善待他們嗎?

快速發帖