求救,本人現在生活艱苦中
有無人想收養不乖
一隻6個月大男仔
所有物資都比你
katkat 2009-12-29 09:42:20 AM
有意收養不乖(本人已有兔籠),但想知到:
1. 不乖是否未絕育?有沒有其他毛病(如fur mite、腳瘡、側頭)?
2. 不乖吃什麼糧草(因本人已有兩頭兔兔)?
smallsuishan 2009-12-29 10:14:00 AM
到底發生咩事??#^15^#
tracy)) 2009-12-29 10:42:31 AM
做咩唔要不乖呀????
灰灰 2009-12-29 11:27:21 AM
唔好唔要不乖啦~我諗不乖想同你一起捱...都唔想你唔要佢ga~
wm20472 2009-12-29 12:21:34 PM
係啦~~竉物就好似自己的仔女
唔到最差的時候, 都千萬不要放棄呀~
lunar 2009-12-29 12:26:54 PM
我同家人不和中,好鬼驚佢地整死不乖
我上班又不能睇住佢
所以唔知點好
不乖是男仔,未絕育,好健康,有意領養可隨便檢查
我的所有養兔物資都可送比你們
moni1cut5.5bls半箱
紙墊料兩大包
alex籠一個 alex水樽
oxbow t草糧一包未open
還有其他物資  針梳之類
下面有些照片
http://mini-house.info/thread-6574-1-1.html
http://mini-house.info/thread-6419-1-1.htmln

Futagoza_Kaniza 2009-12-29 12:28:59 PM
不和都係一段時間je, 可否放係朋友家先呀?
smallsuishan 2009-12-29 12:34:01 PM
係囉 可唔可以搵人暫養住先丫~~
elvisli 2009-12-29 12:34:35 PM
有無咁輕易就可以放棄...

如果你想幫不乖既..應該交代一下究竟發生咩事

唔係簡單打兩句唔要,搵人蒆就可以算

是你和家人之間的問題.還是不乖的問題引起你同家人之間不和呢
katkat 2009-12-29 12:35:43 PM
噢,還以為你因為經濟問題而放棄不乖。
既然如此,你可考慮託友人暫養不乖,毋需找人收養呀!始終不乖是你的寶貝!
希望你考慮清楚。不過,若你「維持原判」,我可以收養牠。

FATO_W 2009-12-29 12:41:20 PM

回復 11# 的帖子

大家都唔知樓主咩事
我諗樓主你講下詳細情況先啦..

依位兔媽 不如你考慮下幫樓主養住先
等樓主情況許可再比返佢..咁樣會唔會好D?
灰灰 2009-12-29 12:46:43 PM
我想問問你有冇自己一間房ga~...如果有....可以考慮下連兔帶籠lock 左係房先....只要你有足夠的水同草..同埋你開小小"槍", 應該係冇問題的....
lunar 2009-12-29 01:15:50 PM
本人經濟不是很大問題,最少養兔用的東西我都有買,而且都有存貨
主要是跟家人不和,之後就甚麼事都成為吵架問題
如果要接收我的物資,最好有車
或者2-3個人來領養
一個人拿不走所有的
RUBBIT 該用戶已被刪除
RUBBIT 2009-12-29 01:23:46 PM

快速發帖