MOMI 1st的草質愈來愈差, 我同Q-pxt買開的
7, 9, 11月都買左一大箱 (5kgs, 1箱2包) MOMI 1st, 枯草情況持續沒有改善, 平均佔全包草1/3, 真係激氣
唔知大家同其他店買有無相同情況?
抑或係MOMI草本身問題?

千千 2009-12-31 12:43:26 AM
momi  真 係 差 左 好 多"
好 多 枯 草
ronniecheung 2009-12-31 12:56:33 AM
我買開 2.5 kg, 都係 q-pet 買, 草質都 ok, 有少少枯, 但奇就奇在兔兔照食喎, 只係食淨部分硬枝!
wesky 2009-12-31 12:57:59 AM
我之前買過一箱2nd cut, 幾靚
上星期買左箱 oxbow, 都幾靚, 只係粗枝多左d, 我兩隻唔係好肯食
要唔要轉草??
話時話, 上次買OXBOW, 8 號 sell 我要唔要轉momi草, 問佢1st or 2nd, 佢話1st, 就無買
好似話買兩箱有折, 點解唔做oxbow特價呢? 淨係1st cut @@
千千 2009-12-31 01:14:49 AM
原帖由 ronniecheung 於 2009-12-31 12:56 AM 發表
我買開 2.5 kg, 都係 q-pet 買, 草質都 ok, 有少少枯, 但奇就奇在兔兔照食喎, 只係食淨部分硬枝!

TRUBI 都 係 甘
arlingling 2009-12-31 01:38:57 AM
原帖由 ronniecheung 於 2009-12-31 12:56 AM 發表

我隻兔兔都係喎
燒雞。﹏。)) 2009-12-31 02:05:54 AM
但係我近呢幾個月喺8號個度拎草.都好靚喎
枯嘅得好少
lunguide 2009-12-31 02:12:43 AM
我近月在r記及qpxt買過,都ok wo.
唔太差,只係有少少枯
hh0 2009-12-31 09:00:19 AM
近呢幾個月momi都好靚喎
枯草情況改善左好多
兔兔都無咩呀
tracy)) 2009-12-31 09:17:00 AM
[quote]原帖由 wesky 於 2009-12-31 12:57 AM 發表
我之前買過一箱2nd cut, 幾靚
上星期買左箱 oxbow, 都幾靚, 只係粗枝多左d, 我兩隻唔係好肯食

我都係上星期買咗一包oxbow,又係勁多粗枝,棉花糖又係唔肯食,都唔知點好.....

momi ok wor,我大約12月頭果時買咗一包,d草都幾綠,又無咩枯枝
katkat 2009-12-31 09:20:31 AM
剛在pxtegg買了momi 1st cut (10kg),開了第一包,好青綠,兩隻兔兔都好鍾意食(佢地之前食oxbow,葉比枝多),的屎屎仲大大粒好靚,又幫到佢地排毛。
Goody09 2009-12-31 12:47:58 PM
我無咁既情況喎..呢兩個月我係8號X呢momi草好靚呀...係24號攞個包有D枯草...
咕咕媽 2009-12-31 01:10:05 PM
我係(兔x)12月22號訂了oxbow (9磅)一箱,我覺得比之前多了枯葉.............
iris 2009-12-31 02:50:29 PM
我上次買左包9LB OXBOW~有2/3包入面既草都唔長過20CM, 太過份喇~
我以後都唔會再買OXBOW, E家轉左APD Timothy Gold + MOMI Timothy 1ST
firen_freeze)) 2009-12-31 10:37:32 PM
我上兩個星期又係去QPXT拎草,個店員話啱啱前一晚先返貨的MOMI 1ST CUT,未打開個袋就聞到好香,入面都係有少少枯,但係兔兔照食就算啦#^5_002^#

MAX同大家的兔兔一樣,都係食枯草都唔食枝....

快速發帖