想問道去睇獸醫會唔會check到兔地的大約年齡??
Jessie)) 2010-1-6 04:25:32 PM
我聽兔兔上次睇既獸醫說: 兔兔到左成年期就已經睇唔到佢有幾歲的了,
所以我說我兔兔是領養的, 應該是1歲, 醫生都話咁佢都唔SURE兔兔是不是一歲,
如果前主人冇講大話咪係LOW. 咁
happygirl2009 2010-1-6 04:43:50 PM
原帖由 Jessie 於 2010-1-6 04:25 PM 發表
我聽兔兔上次睇既獸醫說: 兔兔到左成年期就已經睇唔到佢有幾歲的了,
所以我說我兔兔是領養的, 應該是1歲, 醫生都話咁佢都唔SURE兔兔是不是一歲,
如果前主人冇講大話咪係LOW. 咁

原來係咁..
我都唔知森美仔幾多歲:050:
咁點可以知道佢由成年兔轉去老年??
katy)) 2010-1-6 05:01:08 PM
我聽人講過話睇兔地D牙來判斷...
happygirl2009 2010-1-6 05:03:04 PM
原帖由 katy 於 2010-1-6 05:01 PM 發表
我聽人講過話睇兔地D牙來判斷...

咁佢地d牙會變成點ga如果入左老年?
喵喵 2010-1-6 05:26:14 PM
我覺得唔得囉
因為我去睇飯飯果時佢已經係絕左育..
我申請後再問佢地飯飯大約幾歲
佢地都話絕育時醫生check到都會講
但結果係無講到,so應該唔知的∼
森美媽 你家森美都係年齡不詳嗎/???@@
happygirl2009 2010-1-6 05:32:10 PM
原帖由 喵喵 於 2010-1-6 05:26 PM 發表
我覺得唔得囉

係呀,係不詳呀
你家飯飯都係??@@

我果陣問森美絕育果時會唔會check到幾歲
但兔協個姐姐話check唔到:016:

喵喵 2010-1-6 05:40:14 PM
原帖由 happygirl2009 於 2010-1-6 05:32 PM 發表

係呀,係不詳呀
你家飯飯都係??@@

我果陣問森美絕育果時會唔會check到幾歲
但兔協個姐姐話check唔到:016:

同你同一命運 xdxdxd
happygirl2009 2010-1-6 05:43:12 PM
原帖由 喵喵 於 2010-1-6 05:40 PM 發表

同你同一命運 xdxdxd

喵媽
我睇左你個blog,你送比飯飯同喵喵果份聖誕禮物係邊度買ga??
我都想買比森美仔呀:020:
佢好鐘意捐窿,但屋企又冇窿可以比佢捐:047:
katy)) 2010-1-6 05:46:57 PM
原帖由 happygirl2009 於 2010-1-6 05:03 PM 發表

咁佢地d牙會變成點ga如果入左老年?

我都唔知會點ar…… 因為我隻兔兔半歲仔ja:026:  (第一次養,請多多指教 ^^)

原帖由 喵喵 於 2010-1-6 05:26 PM 發表
我覺得唔得囉

噢,原來係咁…:027:
sheepman 2010-1-6 09:27:21 PM
原帖由 happygirl2009 於 2010-1-6 05:43 PM 發表

喵媽
我睇左你個blog,你送比飯飯同喵喵果份聖誕禮物係邊度買ga??

我見到九龍灣淘大出口個d小販有賣
$50一個
雪姬女 2010-1-6 10:16:21 PM
醫生check到正確既年齡~驗血既DNA不過另收費用好貴~!
但可以去做身體檢查果陣問下佢大概幾歲~因為唔多唔小醫生都表面都大約到~!
喵喵 2010-1-6 10:33:44 PM
原帖由 happygirl2009 於 2010-1-6 05:43 PM 發表

喵媽

我果個o係旺角金魚街買架
有大中細~~size 我個好似中 size $80
happygirl2009 2010-1-6 10:54:48 PM
原帖由 sheepman 於 2010-1-6 09:27 PM 發表

我見到九龍灣淘大出口個d小販有賣
$50一個

我未養森美之前都見到屋企留下有人擺檔
但而家冇啦#^73^#
happygirl2009 2010-1-6 10:56:37 PM
原帖由 喵喵 於 2010-1-6 10:33 PM 發表

我果個o係旺角金魚街買架
有大中細~~size 我個好似中 size $80

等我都買個比森美玩先~~#^74^#

快速發帖