唉..好耐冇上兔協個網..岩岩1上去就見到好多兔兔待領..有2頁..都算啦..點知禁左好多隻出泥睇,好多隻都有病/有缺憾..側頭已經有3隻...唉...養得佢就要對佢好啦..點解搞到兔地甘又吾要佢..就系因為自己1時既疏忽/1時貪新鮮想養跟住又吾理...影響左兔地既1生!
唉..我最擔心既系未必個個人會去領養隻有病/有缺憾既兔兔..都吾知兔地幾時先搵到1個真真正正愛佢既屋企...我自己已經有2隻兔兔..唯1可以做既就系捐錢..唉..希望d兔兔快d搵到個好家庭啦...!

瞳;))) 2010-1-17 11:41:44 AM
55,,我都好想去0養多一隻..不過冇咁多能x
好想快d到15碎 做野 之後養多隻,
同我之前行街係qpet到見到d兔仔一個手拍到冇,,
見到佢到個心都up:047:
Futagoza_Kaniza 2010-1-17 12:31:18 PM
讀多D書, 第日搵份高人工既工好過LA. 咁快出嚟做野會心散.
m1k1 2010-1-17 01:39:26 PM
系啊..15歲冇咩做得(我自己都好細),就算有但系人工都吾高(除非識人開公司果d),留番多d時見陪兔兔好過啦#^58^#
FATO_W 2010-1-17 06:06:57 PM
15歲真係讀多D書好
你出到黎做既又係少人工既工
身時升既機會又少
大把大學生同你爭牙  學歷低小小都唔掂
lingyan 2010-1-17 11:36:59 PM
而家經濟唔好,份份工都多人爭,
唔係話搵野做就有野做,
所以有得讀書就讀書啦,
得個中五畢業,0工作經驗,
人工只係得5k左右ga咋。

兔協個網,
其實有d已經俾人領養左但未update (至少有一隻我接左返屋企),
如果真係update哂,應該無2頁咁多既.......
Futagoza_Kaniza 2010-1-18 12:51:25 AM
已經係最新既updated嚟掛?
上面待領兔兔show左--->更新日期:13-01-2010

elvisli 2010-1-18 01:02:22 AM
要明白兔兔只係人生既一部份..

不要因兔兔而沒殺自己前途...

15歲就唔讀書..打份20蚊個鐘既工..唔會比到兔兔幸福
tracy)) 2010-1-18 09:24:04 AM
15歲就讀多d書啦,宜家就算係大學生出嚟做野,其實人工都唔係咁高.....
如果你真係15歲出嚟做野,唔好話兔兔啦,分分鐘份糧都未夠養自己呀......點都係讀多幾年好d,話晒讀得書多,機會都多d吖
uumeme 2010-1-18 10:38:06 AM
瞳;), 你真的聽哥哥姐姐話, 要用功讀書呀:048:, 你的中文不是太好喎.
iris 2010-1-18 10:59:51 AM
你呢個年代最少都要讀完個大學先有份好工啦~俾心機讀多d書先可以搵多d錢養兔兔架嘛~
我呢d老野依家就後悔細個冇好好讀書喇~#^73^#
瞳;))) 2010-1-18 09:55:29 PM
我唔知打出黎炸 -v-' lor..
嗯,我其實都係唔想家人成日俾錢我姐- -
elvisli 2010-1-18 10:15:20 PM
唔知唔緊要

最緊要肯聽教.虛心學習
akaicathy 2010-1-18 11:58:30 PM
我16歲果時都好想做下暑假工
但屋企人唔俾呀.. 讀書緊要嘛
去到E+讀緊大學先做part time
e+ lee個社會學歷真係好重要架
所以你要比d心機讀書呀!
tai1101 2010-1-19 12:13:12 AM
講得岩--唔好好似我咁...搵得果幾千蚊...:044: 就係因為冇比心機讀書....:077:

快速發帖