在兔協的BLOG看到23/1/2010下午在九龍灣
有動物傳心術的活動,,,
費用用作慈善,,,
我都會去問下兔兔的問題,,,,
有無人有問傳心術的經驗,,,,可以分享下嗎,,,
firen_freeze)) 2010-1-18 11:50:05 AM
....我只係聽過有人問過

佢首先會講左你隻寵物d習性。問你係唔係,然後到你問問題....我個fd問佢隻寵物有時做d動作/行動佢唔明,然後傳心師答返佢....

詳細我都唔知ar...
casuta 2010-1-18 02:04:46 PM
個人認為~~傳心術唔可以太信~~佢講ja~~冇得對証架~~
lingyan 2010-1-18 04:26:33 PM
其實我真係唔明傳心師點解可以用張相就可以傳心,
如果寵物在生我都仲勉強相信,
但係如果寵物已經死左,都仲可以用張相黎傳心 .....
都唔知佢係通靈師定係傳心師...
FATO_W 2010-1-18 05:17:51 PM
我個人就唔太信傳心依種活動既
好似唔太可信既感覺
有時只要你留意多D自己既寶貝
你都會更了解佢既諗法都特性
唔洗比錢人地問一個外人你寵物既野啦..
純粹個人意見#^58^#
不過捐錢比兔協仍然係好事 會支持的
elvisli 2010-1-18 05:44:39 PM
對我個人來就傳心師只係個名比較好聽..

雖然可能有人認為我衰...但我真係覺得只係老吹師..唔係傳心師
sheena 2010-1-18 10:54:55 PM
之前睇過一個動物傳心既訪問, 覺得成件事好流 (但本雜誌係用好正面既態度寫架喎==)
個位傳心師收$500傳一次, 有位名人狗主人帶隻狗去睇, 傳心師話佢隻狗好鐘意佢同好鐘意屋企, 於是狗主人就好開心同覺得好準確==自始有咩事都帶隻狗去見佢
例如一次佢想帶隻狗出席公眾場合, 隻狗唔肯, 佢就搵傳心師問, 傳心師話: 你隻狗話今日好攰唔想見咁多人, 於是主人又覺得好準

基本上我覺得傳心師既工作任何人都做得, 連唔使基本心理學都可以做到

我自己一定唔會俾錢佢地賺囉
wesky 2010-1-18 11:48:57 PM
有邊個會比自己更了解屋企既寵物 :012:
hh0 2010-1-19 12:22:14 AM
令人聯想起問米~
bonedog 2010-1-19 03:08:28 AM
睇黎仲係好多人對呢樣野傳有誤解...
不過唔信既人就算點解釋都係唔信...唔會明
簡單黎講好似心靈感應咁..我自己試過係真係work..

不過我唔否認存有某一d厄飯食既人, 每一樣野都總有一d假道學既人存在既~
TINA 2010-1-23 10:49:35 PM
HI,,,各位,,,
我今日抱住好奇的心態去了,,,
得出的結果....勁流!!!!
流到我都唔識講,,,當做善事啦,,,,
sheena 2010-1-23 11:01:15 PM
好想知佢講左D咩呀??流成點?
iris 2010-1-24 01:39:53 AM
本來我都想去TRY下, 依家你地咁講我都唔想去LU...:078: :078: #^50^#

快速發帖