我係栗子, d毛好長好爆, 次次未梳之前都好似個顛婆, 唔想見班fd 呀

媽咪又幫我梳毛啦, 一開始梳鬆全身d毛毛, 好舒服啊

頭仔又要梳

下巴果執大頸巾毛要媽咪用手撥出黎先梳到, 要靚就唔可以反抗架

仲要抱住梳pat pat同大脾, 辛苦媽咪啦,

媽咪話要梳埋腳板底, 對我好既, 可以防止腳瘡, 唯有乖乖就範啦

終於大功告成, 係唔係靚番晒呢, 隔離果D係今次既戰績

大家睇完係唔係覺得梳毛其實唔難, 仲好有親子feel 呢!

sheena 2010-1-19 12:21:19 AM
竟然梳到咁多毛出黎!!但真係靚哂喎!!
多謝你篇分享, 好實用, 因為我成日都忽略左佢隻腳板底
千千 2010-1-19 12:34:08 AM
=3= 梳一梳  靚晒~~
不過 梳一次都要 一個 鐘#^40^#
小米 2010-1-19 12:42:25 AM
好勁呀! 梳到一廁毛出來
我幫豆豆梳毛都係著圍裙 ka
hh0 2010-1-19 01:11:53 AM
著圍裙之外仲要加埋手袖,好似街市阿嬸,哈哈
riva.)) 2010-1-19 02:52:45 AM
WOW~~ 真係辛苦晒你~~ so much!!
但梳完應該好有成功感!!
小糖^^ 2010-1-19 10:48:38 AM
katy)) 2010-1-19 01:07:32 PM
好實用呀! :032:

下次我都要著定裝備用呀b梳先...
我一路都冇同佢梳圍巾 = =" 原來要撥...
同埋我都好少梳佢腳,一掂就縮
chocolate301 2010-1-19 01:43:34 PM
我果隻唔俾抱,pat pat,大脾同腳板都冇梳...有冇問題o架?
zibet_friends 2010-1-19 04:46:53 PM
如果唔梳,,
好易俾佢食左落肚..
我要日日梳:050: 長毛一定要俾多D心機
光之天使)) 2010-1-19 05:10:29 PM
梳完真係成隻唔同晒wor~~
竟然梳到咁多毛!!!
我次次同total梳都梳得少少架咋~

等我又買把咁既單排梳~梳下腳底先~
不過梳腳底真係好難....
我唯有次次襯佢攤低偷偷用手掃鬆佢d毛
小糖^^ 2010-1-19 05:17:16 PM
FATO_W 2010-1-19 05:50:04 PM
長毛兔D毛真係好難打理牙
好在噹仔係短毛兔 無咁難搞
hh0 2010-1-19 09:38:13 PM
原帖由 katy 於 2010-1-19 01:07 PM 發表
好實用呀! :032:

下次我都要著定裝備用呀b梳先...
我一路都冇同佢梳圍巾 = =" 原來要撥...
同埋我都好少梳佢腳,一掂就縮

圍巾如果唔徹底梳好易結毛餅架
我以前就係甘梳少少以為ok, 原來一直梳表面咋
一段時間下來,
用手會摸到近下巴頸D位有少少毛粒結, 毫子甘大
原來真係要梳得透, 特別係長毛兔
hh0 2010-1-19 09:41:33 PM
原帖由 光之天使 於 2010-1-19 05:10 PM 發表
梳完真係成隻唔同晒wor~~
竟然梳到咁多毛!!!
我次次同total梳都梳得少少架咋~

等我又買把咁既單排梳~梳下腳底先~
不過梳腳底真係好難....
我唯有次次襯佢攤低偷偷用手掃鬆佢d毛

你日日梳咪每次少少lor
栗子係一星期梳一次
所以先甘大堆死毛

快速發帖