我之前用緊既Marukan 水樽350ML,後面個膠爛左,依家轉用返出名平既PET HOME DELUXE水樽,
但不斷滴水,好煩= =,有咩好介紹等我唔洗成日去抹佢個籠既地下呢?
df9534)) 2010-1-23 11:16:17 AM
你放個水樽係個廁所上面  佢咪吾怕滴水
我相信好多人都係甘-.-
如果你想買吾滴水個d好似彈弓個隻 兔兔會好難飲到-.-
光之天使)) 2010-1-23 11:36:50 AM
你有無一開始裝滿個樽呀?
你每次都裝滿就應該唔會流水~~
如果你想換水樽~
可以試下用呢隻既~~
R記有售
(睇條link要改返stxtixnx...好麻煩呀>_<)

happygirl2009 2010-1-23 02:38:59 PM
我會係擺水樽果個位下面墊張細尿片,咁d水滴出黎就有尿片墊
小米 2010-1-23 02:39:25 PM
你係咪講粉紅色個夾??
其實個m記水樽個 pat 有個 "洞" ka... 你可以去文具店買個圈, 就可以釣住個榭再用
wincy)) 2010-1-23 11:49:53 PM
BURGER E+用緊狗果D水樽嘴  自己再加番個樽落去就OK ~
到E+雖然只係用左3個月到GE時間~
但係都未見過佢溜水!~
amen0616 2010-1-24 01:24:57 AM
我都係..係咁漏水...放係廁所到又驚佢去廁所唔方便..唉..
iris 2010-1-24 01:32:16 AM
原帖由 光之天使 於 2010-1-23 11:36 AM 發表
如果你想換水樽~
可以試下用呢隻既~~

R記有售
(睇條link要改返stxtixnx...好麻煩呀>_

我2隻兔兔都用緊呢款~又平又唔會漏水~
baby_fire 2010-1-24 06:21:23 PM
原帖由 光之天使 於 2010-1-23 11:36 AM 發表
如果你想換水樽~
可以試下用呢隻既~~

R記有售
(睇條link要改返stxtixnx...好麻煩呀>_

就算一開始入滿呢,佢會飲到一半唔滿咪會滴水嘛,所以好似換過個會好D= =a
圖裏面果個好似幾好,淨係得R記有?
其他鋪頭有無丫?
baby_fire 2010-1-24 06:22:18 PM
原帖由 小米 於 2010-1-23 02:39 PM 發表 你係咪講粉紅色個夾??
其實個m記水樽個 pat 有個 "洞" ka... 你可以去文具店買個圈, 就可以釣住個榭再用

點解我搵唔到佢個洞係邊= =a?

光之天使)) 2010-1-24 07:43:41 PM
原帖由 baby_fire 於 2010-1-24 06:21 PM 發表

就算一開始入滿呢,佢會飲到一半唔滿咪會滴水嘛,所以好似換過個會好D= =a
圖裏面果個好似幾好,淨係得R記有?
其他鋪頭有無丫?

正常一開始入滿,就算佢飲到一半,都應該只係滴幾滴~因為唔會太多空氣壓返d水出黎~

不過如果想換,真係可以考慮下呢隻~
又平又靜又唔會滴水~
我淨係知R記有咋~
bonedog 2010-1-25 12:18:08 AM
呢隻水樽真係咁好用﹖但我好似除左係R記無見到出面有得買..
我先前用Marukan  都爆個一次個掛膠.. 到最後都只係買多一個換就算..好大哂添
baby_fire 2010-1-25 01:54:59 AM
我搵返個洞,用返舊水樽先=0="
因為我懶得去R記買= ="用左M記水樽,靜左好多:053:
williamchw 2010-1-25 02:09:39 AM
原帖由 bonedog 於 2010-1-25 12:18 AM 發表
呢隻水樽真係咁好用﹖但我好似除左係R記無見到出面有得買..
我先前用Marukan  都爆個一次個掛膠.. 到最後都只係買多一個換就算..好大哂添

我都用Marukan隻樽,每次加完都有滴水,只要兔兔飲一次後就無再滴,不過我會在水樽下放紙粒,因兔兔飲水時亦會漏.
個粉紅色膠我一早就爛咗,不過我用鋁鐵綫(吉之島十蚊店買)屈咗個圈來代替個膠,好好用.又唔駛丟個樽.我用咗大半年個水樽都未跌過落黎架.:031: :031: :010: :010:

用鋁鐵綫屈咗個圈來代替個膠

用鋁鐵綫屈咗個圈來代替個膠

將個圈向上推就可拎起個樽

將個圈向上推就可拎起個樽

吉之島十蚊店買

吉之島十蚊店買

baby_fire 2010-1-25 02:22:38 AM
咦呢個係一個唔錯既方法,我依家用個好軟既膠鈎住佢,好似好容易掉落黎,我試下去買包呢D線先*

快速發帖