心思思用左兩個草箱整左條"隧道"比Charcoal玩
原本係整兩層既 點知佢吾識上二樓...-_-""
結果要拆番開來改做單層...
初頭charcoal吾多願意行入去,周圍聞聞聞,仲想行番出來
不過教佢行一次之後 就識自己玩喇 #^51^#

材料:
Momi & Oxbox 草箱各一
剪刀 𠝹刀 粗膠紙
(注:小朋友用剪刀𠝹刀要小心啊)

做法:
設計好兩個紙箱邊度入口 邊度出口 就Cut佢出來
再整個門口連接便可
可以再加兩個窗口方便裝下佢行到邊

Charcoal:好耐無見甘多位兔爸兔媽喇~^_^

new toy_2010.jpg (75.13 KB, 下載次數: 25)

new toy_2010.jpg

我要頂開個天窗呀!!

我要頂開個天窗呀!!

toy end.jpg (106.38 KB, 下載次數: 28)

charcoal既小天地~笑

charcoal既小天地~笑

光之天使)) 2010-1-24 07:41:19 PM
我以前都整過~
不過total唔多玩~
後來覺得d紙皮好似都幾污糟,就無再整lu~
sheena 2010-1-24 09:05:34 PM
我之前都整過俾rabbit仔, 不過係迷你版,
佢開頭都有玩下, 玩左幾日就厭左啦

btw, 你好有心機, 整埋心型!
FATO_W 2010-1-24 09:16:46 PM
兔媽好有心機牙
要介個心型真係唔易呢
不過兔兔3係貪迎鮮既 玩兩下就會唔玩
我個隻日都係咁!#^62^#
wm20472 2010-1-24 09:36:37 PM
好開心呀!~~~~~~~~~~~~~~
珊迪小姐 2010-1-24 09:59:02 PM
我淨係抹過下個箱就整喇...係wo...可能都幾污糟 =P
haha 兔兔真係幾貪新鮮ga
不過吾緊要啦 比佢玩下兩日 都好過就甘掉左個箱
cut個心形之前 用筆係個箱上面起左稿先跟住cut就易d ga la~ =D
hh0 2010-1-24 11:33:02 PM
每次買草都有新玩具啊
charcoal話下次要另一款#^11^#
amen0616 2010-1-25 12:50:45 AM
我果隻如果整..我諗成個箱無哂...俾佢食哂=.=
小米 2010-1-25 01:18:23 AM
Charcoal 好叻, 識得玩草盒..
我家的傻豆只會咬^^"
Vinkivan 2010-1-25 02:32:07 AM
我之前都有整咗三個俾兔兔玩, 不過, Cookie鍾意匿喺個箱入面瞓多過玩~~~!! 不過, 嚟緊返加拿大都要再整過俾佢, 事關佢大隻咗, SIZE唔多啱~~~~#^11^# #^11^# #^11^#

PS: 個心心真係界得好靚呀~ 呢個心就真係代表你對兔兔嘅心, 好WARM呀~!!
katy)) 2010-1-25 12:34:38 PM
好有心思呀~~~~ 我家呀B一定好鐘意玩呢個紙箱...
但係唔洗一陣個心心會冇左... 因為佢好鐘意撕紙果種感覺

ps: 臭b... 已經整爛左好幾個紙箱... :041:
珊迪小姐 2010-1-25 11:13:23 PM
多謝各兔爸兔媽既賞識
但charcoal今日已經無尋日甘鐘意玩-__-
真係三分鐘熱度啊....
暫時佢都未毀滅個紙箱....可能咬過吾好食...
又可能因為早幾日剪左甲甲 where吾爛d紙皮
但如果見住兔兔整爛個紙箱會吾會好搞笑呀??wakakakXDD
wesky 2010-1-25 11:15:14 PM
好似幫momi 賣緊廣告咁 哈哈~
珊迪小姐 2010-1-25 11:32:36 PM
原帖由 wesky 於 2010-1-25 11:15 PM 發表
好似幫momi 賣緊廣告咁 哈哈~

wakaka 係wo!!下次要打格仔XDDD
或者key兔協個logo落去都好wo!!
syl 2010-1-26 01:05:34 AM
等我得閒又整個比我隻MOMO 仔玩先 XD

快速發帖