唔好意思呀,咁多位兔友,本人冇咩點讀過書,所以英文係有限公司,如果得時間可以譯個大概俾我知好嗎~
(點解片中兔兔會咁)
http://www.youtube.com/watch?v=-AcQCWZAsPM
emily_520825 2010-1-27 11:48:31 AM
佢話呢隻兔兔 Ethel 俾一個不知明既主人遺棄因為佢下身癱瘓. 個女人講左一句好感動.....#^56^#
佢話 '我地都唔會遺棄傷殘人士因為佢地行唔到, 點解對動物就要遺棄?" #^37^#
(Do we put disable people down just cause they can't walk? No we don't. So why should we put disable animal down)
佢做左個車俾Ethel 方便佢行同埋希望有一日佢會好番 =)
珊迪小姐 2010-1-27 02:38:49 PM
oh!! thanks for sharing!!!
真係太感動了!!有個好心人甘幫兔兔!!><
最後主人講到兔兔既病情有好轉....
知吾知有無part2呀?#^4_002^#
喵喵 2010-1-27 02:54:12 PM
睇到都覺得感人呀~~~~
我覺得佢架車仔好正呀 hk d人一定諗唔到可以咁樣正架車車俾佢地跑姐~
西利呀^^
陳皮妹 2010-1-27 07:05:31 PM
原帖由 emily_520825 於 2010-1-27 11:48 AM 發表
佢話呢隻兔兔 Ethel 俾一個不知明既主人遺棄因為佢下身癱瘓. 個女人講左一句好感動.....#^56^#
佢話 '我地都唔會遺棄傷殘人士因為佢地行唔到, 點解對動物就要遺棄?" #^37^#
(Do we put disable people down just ...

唔該哂呀,EMILY,係呢,佢有冇話點解兔兔會咁嫁~
我睇果陣唔知佢講咩,但係就睇到呢兩公婆對兔兔好好,
而家明咗,更加感動,對佢地更尊敬~
emily_520825 2010-1-28 12:08:55 AM
佢冇講點解呀....我諗佢地都唔知...只係覺得兔兔仲有生產機會佢地唔會放棄....呢隻兔仔生命力好強!!
sheena 2010-1-28 12:26:04 AM
呢對情侶真係好好呀!!
個嬸嬸話本身獸醫建議人道毀滅ethel架,
但佢覺得既然ethel又唔係痛, 點解要放棄佢

嬸嬸話開頭幫ethel洗腳仔個陣佢都唔會郁架,
但後尾佢對腳開始會郁會踢, 佢對腳開始有感覺啦
希望佢有一日可以靠自己行得返啦!
陳皮妹 2010-1-28 10:53:21 PM
真係唔該哂呀,各位兔友,
希望片中兔兔有大大既進展啦~

快速發帖