如果你轉工,在通知期那一個月內,又或者你遞信,人地實會問你,為何走?去那間公司做?甘你會不會如實話比你同事或老細聽,你將會轉去邊間公司呢??
katy)) 2010-1-29 05:30:02 PM
我會~ bcuz我同我上司關係ok... 反而老細冇過問過...

((大前提都係睇同公司d人ge關係好唔好先la)):026:
小糖^^ 2010-1-29 09:47:55 PM
Vinkivan 2010-1-29 09:54:09 PM
我未試過咁樣離職, 但就算係我遇到咁樣離職我都一樣會講, 因為佢又唔可以唔俾我走, 佢知同唔知都唔會影響到我, 咁... 如果佢問就會照直答, 但冇問嘅就當然唔會自己無啦啦講啦~!!
tracy)) 2010-1-29 09:56:02 PM
我就係同事會講,老細唔會講。
同事係你唔講佢都知咩事架啦,大家都係打工仔,不滿都係一齊不滿。
但老細就........講真,我都係不滿你d policy先走架啦,問都無用
hh0 2010-1-30 02:55:43 PM
如果係因不滿而走呢, 講唔講原因都無咩所謂
反正大家都知既

不過至於自己既去向同新公司既野就唔會講
一日仲未走, 一日仲未返新工, 都唔會講
呢個世界太多人辦, 入世未深有時睇唔通人
要識得保護自己就唔好講太多
darlingy 2010-2-3 02:37:07 PM
Thanks for ur opinion

快速發帖