最近....Oreo 原本係百分百識去廁所,最近就冇啦啦係廁所出面all..成日腳腳坐左尿上....:011:
之後兔爸日日用白醋清潔個寵...點之都係一日內有幾次係廁所出面all...之後兔爸就去買左一個新廁所比佢...
都係一日內有幾次係廁所出面all.....:011: 日日都捉佢清潔腳仔....佢唔比人抱既...日日都好大陣像咁幫佢清潔腳仔....
今日佢比平時小左好多尿尿...以前唔洗半日就廁所d沙都會濕透....就今日就得十分一d沙濕透...明顯小左尿尿...:011:
但飲水食草都正常.大便都正常...help:022:
有咩菜係可以利尿架~???:024:

千千 2010-2-6 02:56:03 AM
trubi 都 係 甘
依排 先  siusiu 係 廁所出面

可能 d 天氣 時 暖 時 熱 掛

只 好 幫 佢 清 理 多 d
小米 2010-2-6 04:08:17 AM
佢會唔會因為覺得熱所以比篤尿自己涼快一下?
(dr. yan 講過兔兔會咁)
天氣回暖, 豆妹都少左同我同床T^T

Aka 2010-2-6 05:50:36 AM
車前草就利尿, 不過未知oreo咩事之前就咪亂食喇
光之天使)) 2010-2-6 01:19:34 PM
尿尿係出面呀.....係出面定係廁所邊呀?
如果係廁所邊既話....total一星期都總有一兩次架wor~
(成日以為自己好細隻...個pat pat未入晒去就尿喇)

如果你話尿係同廁所都幾遠既地方....
會唔會係因為你地清得佢個籠太乾淨~
無晒佢d味呀??

尿尿少左....便便有無變細or份量少左呀?
會唔會係天氣熱左少少~身體吸收左多d水份所以少左呀?
total呢幾日飲食都有d飄忽~
不過so far尿尿同便便都仲算正常~
可能真係同天氣有關
MOURINHO 2010-2-7 11:53:41 AM
原帖由 光之天使 於 2010-2-6 01:19 PM 發表
尿尿係出面呀.....係出面定係廁所邊呀?
如果係廁所邊既話....total一星期都總有一兩次架wor~
(成日以為自己好細隻...個pat pat未入晒去就尿喇)

如果你話尿係同廁所都幾遠既地方....
會唔會係因為你地清得佢個籠 ...

希望係天氣問題啦....我現在日日都幫佢按摩肚仔..同清潔腳仔啦...
oreo 之前係完全冇all出界..都keep住一年記錄
唉....為有要買返之前個廁所比佢...睇下係咪唔中2現在廁所啦....:042:
光之天使)) 2010-2-7 12:39:07 PM
原帖由 MOURINHO 於 2010-2-7 11:53 AM 發表

希望係天氣問題啦....我現在日日都幫佢按摩肚仔..同清潔腳仔啦...
oreo 之前係完全冇all出界..都keep住一年記錄
唉....為有要買返之前個廁所比佢...睇下係咪唔中2現在廁所啦....:042:

我依家都有每日按摩下肚仔呀~~
都仲算正常~~

諗下會唔會係屋企有d咩改善~
e.g.有人裝修/插左電蚊香等等~~
可能都會令佢地心情煩嘈而亂咁尿尿的
emily_520825 2010-2-8 05:40:26 PM
你keep住睇下佢0的尿尿情況喎~ 少左有機會尿道有事~ 睇下佢有無成日尿尿時'lam' 自己
之前小B病完都唔識用廁所......成日搞到好dirty....搞左3個星期佢先記得個廁所....我要重申教過佢
一見佢想尿尿就抱佢上廁所....一個星期之後佢又識啦~
可能佢心情唔好呀~

快速發帖