我呢個好懶既兔媽終於都浮返上水喇....

我呢個兔媽好可憐...臨過年前俾公司兜起左.
到依家都仲未知道點解公司會炒我
係因為我做錯野?定公司覺得我做唔到野?唔知道...
BUY ANYWAY, 本身自己都打算過埋年之後唔做嫁喇
依家兜起左我係唔係對我係一個最好既解脫呢?
公司仲有D數仲未出齊俾我..所以呢排都好忙去搞

發完一大堆勞蘇之後講返MIMI先*V*
MIMI囡佢係1月30日成功絕育了..
係呢到先向喵媽道個歉..
個日因為有D野要整所以甩左你底..又冇打電話俾你..SORRY
請你食飯補數!!
1月30日朝早10點鐘就帶MIMI到BETTY到..
等左一陣見BETTY姨姨..
BETTY姨姨幫MIMI磅重..再檢查佢係唔係真係囡囡..
BETTY姨姨問我佢有冇咬我,抓我,WU我..我話有-_-!!
再聽下佢心跳..之後就放低左MIMI係BETTY到..
4點幾返去接佢..
去到姑娘岩岩餵緊MIMI食草粉..
見到佢眼仔碌碌好精靈@@
姑娘抱起佢佢仲伸左個姑娘兩腳=.=
一D都唔似做完絕育既BB囡=0=
姑娘教完我餵草粉就回家了..
返到屋企..放MIMI入籠時佢都係咁踢我,,=.=
MIMI佢帶住個喇叭其實好慘但我呢個兔媽就不停咁笑佢-,-

但佢帶住個喇叭真係好可愛@@
個晚返到屋企睇佢個樣都比較累D..
4點幾餵佢食草粉個時鐘意都柯左第一督便便!!

1月31日起身見到MIMI D便便都仲係好細粒
同埋都唔多願食野..
所以都係照倭左草粉同埋益菌佢食..
食完益菌之後好似開始有返D胃口!!

2月1日見MIMI佢帶住個頭罩好慘咁..
起身時幫佢除左個頭罩..
一除左佢就不停咁LAM個身..洗手洗面..
可憐的MIMI忍左好耐了!!
之後好似冇事咁好似平時咁爬低..
傷口應該開始冇咁痛LU~

2月2日今日係第3日可以除頭罩LU!!
除左頭罩佢輕鬆好多!!

2月4日起身餵佢食藥...
發覺佢傷口有D紅..擔心的我又打去BETTY到問..
姑娘話佢可能係自己LAM過個傷口...
又要再帶返頭罩!!

到左今日...MIMI已經回覆返正常了..
便便好大粒..食得訓得!!
但唯一唔同左就係...
佢好似乖左._.

千千 2010-2-7 08:43:24 PM
MIMI  快d 好返 同mama  玩 #^52^#
ssc314 2010-2-7 08:44:55 PM
mimi好得意~~
要快d好返呀~~幾時覆診呀??
記得唔好lam傷口
我個隻之前懷疑lam過傷口都有小小紅腫
送佢返入龍個時佢隻腳仔都"閉"下閉下咁......
嚇到我...好彩後尾都冇咩事~
兔仔怡v3v 2010-2-7 08:50:37 PM
原帖由 ssc314 於 2010-2-7 08:44 PM 發表
mimi好得意~~
要快d好返呀~~幾時覆診呀??
記得唔好lam傷口
我個隻之前懷疑lam過傷口都有小小紅腫
送佢返入龍個時佢隻腳仔都"閉"下閉下咁......
嚇到我...好彩後尾都冇咩事~

HEHE..多謝..
見你張相你兔兔佢都做完絕育黎@@?
聽日就返去覆診喇..
MIMI都係有小小紅腫...我又唔敢用紙巾印下佢係唔係流血..
但見到唔係有野流出黎就應該係紅腫!!
所以姑娘都叫我唔駛擔心幫佢帶返頭罩兩日睇下仲係唔係紅紅腫腫咁...
過多兩日都冇事了
Aka 2010-2-7 08:59:45 PM
最近好多喇叭兔~~~~
個個都好可愛~~~
mimi乖左真係太好喇~~
ssc既choco都好似mimi咁乖d就好lu~~~~
wesky 2010-2-7 09:24:27 PM
好耐無見~ :053:
你依家搵到工未啊?
sheena 2010-2-7 09:26:53 PM
mimi好乖喎, 唔使你擔心!
光之天使)) 2010-2-7 09:43:12 PM
好快好返架喇~~

不過黎緊幾日會凍~
記得舖返毛巾比mimi~佢肚仔始終無左堆毛~
ssc314 2010-2-7 09:54:01 PM
原帖由 兔仔怡v3v 於 2010-2-7 08:50 PM 發表

HEHE..多謝..
見你張相你兔兔佢都做完絕育黎@@?
聽日就返去覆診喇..
MIMI都係有小小紅腫...我又唔敢用紙巾印下佢係唔係流血..
但見到唔係有野流出黎就應該係紅腫!!
所以姑娘都叫我唔駛擔心幫佢帶返頭罩兩日睇 ...

係呀,有少少紅紅地腫咁
但係第2日睇又冇咩事lor wor
真係隻奇怪兔
希望mimi聽日覆完診之後就健健康康!!

原帖由 Aka 於 2010-2-7 08:59 PM 發表
最近好多喇叭兔~~~~
個個都好可愛~~~
mimi乖左真係太好喇~~
ssc既choco都好似mimi咁乖d就好lu~~~~

=-=##
係!!!如果我隻choco可以好似你地d兔兔咁乖就好!!
如果klan都可以好似mimi咁唔好發顛就好啦!

兔仔怡v3v 2010-2-9 04:00:43 AM
原帖由 wesky 於 2010-2-7 09:24 PM 發表
好耐無見~ :053:
你依家搵到工未啊?

未呀陰公..
諗住過埋年先算LU~
兔仔怡v3v 2010-2-9 04:01:32 AM
原帖由 sheena 於 2010-2-7 09:26 PM 發表
mimi好乖喎, 唔使你擔心!

但初頭抱佢出黎餵草粉好辛苦...
佢好停咁停我= ,=!!我又唔敢咁大力郁佢
兔仔怡v3v 2010-2-9 04:02:21 AM
原帖由 光之天使 於 2010-2-7 09:43 PM 發表
好快好返架喇~~

不過黎緊幾日會凍~
記得舖返毛巾比mimi~佢肚仔始終無左堆毛~

TOTAL媽唔該曬:053:
何小鼠 2010-2-9 04:53:22 PM
我成日都想帶我隻肥仔去做手術但唔捨得佢痛..
[除此之外最主要係佢會發我脾氣...我唔想佢嬲我唔睬我=w=]
你好勇敢!!!分d勇氣比我唔該~~~~~~~~~

我都比人兜左...豬流感入院休左3個星期.........仲未病好就打黎叫我以後唔洗番....
同病想憐...我明你....:050:
cordero 2010-2-11 04:49:33 PM
過幾日去探契女~~~~:057:

快速發帖