我隻POTA係pet's cafe度美容..
我見倒張單寫住濕洗+修毛+修甲..
但我上佢個網睇...話一歲以下既兔仔避免濕洗..以免受驚

都唔知個sales搞乜:056:
究竟係咪唔可以濕洗嫁?
aina 2010-2-21 09:30:23 PM
不論兔兔幾大都好, 都唔可以濕洗
FATO_W 2010-2-21 09:30:29 PM
無論幾大既兔兔都唔可以濕洗
都無咁既需要 兔兔會自己清潔自己架
就算佢個身污漕左or踩到尿尿 你可以用濕毛巾幫佢擦下
但唔需要幫佢沖涼
ronniecheung 2010-2-21 09:32:11 PM
兔仔除非超污糟, 如果唔係都唔好濕洗, 尤其係兔 bb, 會嚇親!
我以前都覺得唔沖涼咪好污糟? 但我養咗一年, 只係日日梳毛, 唔單止乾淨, 仲有少少香味tim!
terrychu33213 2010-2-21 09:43:55 PM
我以前都幫襯過觀塘間pet cafe,
仲喺佢哋度買糧添!
但係之後發現嗰間嘢根本就呃人錢,
兔兔根本唔需要沖涼架!!
糧都唔好買佢哋嗰d,
d糧會走d一隻隻嘢出嚟架!
kolgnat 2010-2-21 09:46:01 PM
擔心死我喇!! 點算呀..我仲係個度買左好多野!
小糖^^ 2010-2-21 09:53:28 PM

回復 6# 的帖子

lingyan 2010-2-21 10:43:59 PM
無乜必要都唔駛沖涼,
頂多都係局部幫佢洗一洗 (係指連用布抹都搞唔掂個隻),
但係冬天都唔好整濕佢地d毛毛,
如果唔係會凍親佢,好易病。
kolgnat 2010-2-21 10:55:00 PM
d野同隻兔兔都未到呀!太多野要送貨!23號先到
不過我有張單, d相全部都係pet's cafe個網度搵番黎嫁
EXCEL 幼兔糧

excel 水果糧
>> 呢隻我本身想唔買, 但個sales話隻兔仔依家細個食多d呢d有營養既野對佢第日大個都有幫助, 我先買

Techni-Fi 草

snowflake 木粒

Techni-Fi 木瓜粒

Techni-Fi 草磚

ssc314 2010-2-21 11:06:55 PM
咁龍個d未買?佢屋企個d野都未買架?
雖然我未俾兔仔食過呢d野,
但好似少吃為妙wor~~
糧呢,我淨係俾一種佢地食既姐,就係oxbow,
草都係apd/oxbow/momi
草磚都唔好俾咁多,,聽人講好似都唔好食咁多
俾草其實就已經有fibra,磨牙等問題架啦
如果真係想俾佢地,,,可以試下自己整~~^^好開心架~~~
kolgnat 2010-2-21 11:08:54 PM

回復 10# 的帖子

買哂, 不過因為冇圖所以我冇po出黎
ssc314 2010-2-21 11:13:27 PM
原帖由 kolgnat 於 2010-2-21 11:08 PM 發表
買哂, 不過因為冇圖所以我冇po出黎

哦,龍,水樽,食物碗,草架,廁所都買齊?
0食個d可以少食d~唔好俾咁多
因為你糧個d我冇見過所以我唔知呀
kolgnat 2010-2-21 11:14:11 PM
我依家越諗覺得越奇怪...
我買籠既時候, 個sales起初向我推介一個好大既籠..不過因為我個屋企冇位擺所以問佢有冇第二d..
佢話有, 但個個籠冇底板, 而且冇盒!
其實都係因為個籠冇盒裝同埋間店又冇咁大個袋所以我先至揀送貨.
kolgnat 2010-2-21 11:14:59 PM

回復 12# 的帖子

草架同食物兜我諗住自己去10蚊店買..
Futagoza_Kaniza 2010-2-21 11:26:11 PM
濕洗/乾洗都唔需要, 如果覺得佢dirty, 可以用少少濕既毛巾同佢抹下.

EXCEL 係出左名既垃圾糧嚟嫁, 係佢度買兔或者領養, 佢一定會要你係佢度買野. sales會話:佢食開一定要買返一樣既糧...我個fd都比佢呃左

草/糧最好比d大牌子既會好d, APD/OXBOW/MOMI
EXCEL 幼兔糧都仲可以比佢食既, 慢慢幫佢轉返正常既糧. 水果糧就唔好比佢食喇.
草磚都可以間中比下既, 但木瓜粒太甜唔啱佢食. 果d木瓜粒甜到好似糖冬瓜咁..
零食/水果最少要6個月以上先比得, 但零食/水果呢D高糖份既食物都係冇必要.
兔兔6個月以上可以比菜佢食.

快速發帖