三月一日係我同兔爸嘅拍拖週年紀念, 亦係我哋接"Donut"返屋企嘅日子, 所以, "Donut"係我哋嘅拍拖紀念兔呢~^.^

Donut數月前喺街度俾人發現咗, 之後就有好心人送佢去到"多倫多動物協會", 經過"多會"一番照料及進行絕育手術後轉往多倫多兔協"Rabbit Rescue Inc.", 一個月前"Rabbit Rescue Inc."將"Donut"送到安省"Belleville"嘅一間寵物店暫養待領。早幾日, 我喺"Rabbit Rescue Inc."嘅網頁見倒"Donut", 覺得佢好合眼緣, 雖然本嚟諗住搵兔女收養, 但因遲遲都未有合眼緣嘅, 咁就決定去見一見"Donut", 兔爸辛苦地駕駛兩個小時車程去到"Belleville", 終於見倒"Donut", 開初"Donut"顯得好怕人, 但玩熟咗之後, 原來佢都好活潑咖~!! 經過個多小時嘅相處, 我同兔爸都決定接"Donut"返屋企, 希望可以俾一個溫暖嘅家俾佢, 唔會再俾人遺棄。

"Donut"返咗嚟屋企之後, 我哋安頓好佢嘅居所, 就放佢入籠等佢自己休息, 估唔到.. "Donut"好乖... 適應力又強, 唔駛幾分鐘就已經識喺草架食草(因為之前佢並冇用過草架), 又識飲水, 仲識得去廁所TIM!! 同埋我怕佢啱啱返嚟唔識去廁所會尿尿, 所以都舖咗尿片, 佢竟然冇咬過, 真係乖仔都不得了呀~!!

其實, "Donut"又可愛又乖仔~ 都唔知點解佢前主人咁捨得, 咁忍心唔要佢囉~!!!

呢度就係"Donut"嘅歡樂天地喇~!!

因為"Rabbit Rescue Inc."都唔能夠確定"Donut"有幾大, 只係估計大個六個月, 咁我哋就當"Donut"係一歲, 以後每年嘅三月一日除咗係我同兔爸嘅拍拖紀念日, 仲係"Donut"嘅大生日tim~!!^^

明月 2010-3-2 01:56:27 PM
Donut有你和你的男朋友照顧,一定很開心
Dount仔好可愛,希望他可以同Cookie仔
夾到la!
Vinkivan 2010-3-2 02:09:53 PM
睇見佢曾經俾人棄養真係好可憐, 所以我同兔爸都一定令佢開心幸福, 希望佢同COOKIE仔可以做倒好朋友, 咁就完美喇~^^
wesky 2010-3-2 02:18:06 PM
咁長水路去接Donut,  佢一定鍚返你~ ^^
記得加落名冊啊~~
小糖^^ 2010-3-2 03:21:55 PM
FATO_W 2010-3-2 05:23:15 PM
DONUT仔你好牙!希望你係新兔媽屋企住得開心
健康成長 #^49^#
smallsuishan 2010-3-2 06:42:39 PM
你有好型丫~~~donut!!
small_tra 2010-3-2 07:12:53 PM
好MAN~丫~!

Donut你要同COOKIE好好一齊生活~過快快樂樂O既生活丫~!
bonedog 2010-3-2 07:47:54 PM
DONUT~個樣好MAN, 希望佢健康快樂仲要好好同COOKIE相處呀!#^9_003^#
sheepman 2010-3-2 08:35:10 PM
Donut佢咁快就趴係度,好叻仔呀
Vinkivan 2010-3-2 09:22:07 PM
原帖由 wesky 於 2010-3-2 14:18 發表
咁長水路去接Donut,  佢一定鍚返你~ ^^
記得加落名冊啊~~

OK~ 知道喇~ 等我同佢影返啲靚靚嘅相加入名冊先~^^
Vinkivan 2010-3-2 09:26:15 PM
原帖由 small_tra 於 2010-3-2 19:12 發表
好MAN~丫~!

Donut你要同COOKIE好好一齊生活~過快快樂樂O既生活丫~!

原帖由 smallsuishan 於 2010-3-2 18:42 發表
你有好型丫~~~donut!!

原帖由 bonedog 於 2010-3-2 19:47 發表
DONUT~個樣好MAN, 希望佢健康快樂仲要好好同COOKIE相處呀!#^9_003^#

兔爸話Donut個樣真係好獅子呀~ "King of the Donut"喎~!!^O^ 尋日放咗Cookie出嚟玩, Cookie走咗埋Donut個籠度, 佢哋互相聞大家, 暫時睇落都OK, Cookie冇因為Donut嚟咗有咩唔同, 而Donut就對Cookie好有興趣, 唔知係咪少見兔呢~!! 希望佢哋真係可以FD倒啦~ 咁夏天就可以帶晒佢哋兩隻出去玩喇~!!
Miyako)) 2010-3-2 10:00:22 PM
底個到個d係咪尿片?咁乖唔咬既:070:
Vinkivan 2010-3-2 10:47:24 PM
原帖由 Miyako 於 2010-3-2 22:00 發表
底個到個d係咪尿片?咁乖唔咬既:070:

係呀~ 尿片嚟咖~ 佢好乖仔冇咬呀~!!^^
光之天使)) 2010-3-2 11:01:55 PM
好大仔wor~~
希望佢同cookie仔可以fdfd~~

快速發帖