想問下各位d兔兔係24小時自由行還是關係籠入面,
到某個時間就放佢出黎玩一陣之後再入番籠ga?

森美係24小時放養
廁所同食草都就係籠入面
我有d懷疑唔知係唔係24小時放佢出黎自由玩所以玩到呢排唔肯入籠食草,就算食都係食少少.
我剛剛關左個籠門佢冇得出黎就食草啦係度
emily_520825 2010-3-5 09:59:35 AM
我係唔可以放養架.......
平時屋企下午一個人都無....
佢會係個籠到..放佢出黎佢就死得啦
因為佢乜都咬.....牆身...電線...乜線都咬....仲有木門.....
一定會食晒落肚~所以我番屋企先放佢出黎玩~仲要睇到實一實:060:
logon 2010-3-5 01:47:04 PM
除左訓教同屋企冇人之外都會俾隻野出黎
不過佢餓起黎要食新鮮草既時候就會咬屋企袋草/雜物
個時就要關返隻野入籠等佢食哂舊草先可以再出返黎
:059:
katy)) 2010-3-5 02:11:43 PM
最近半放養...(?!)
晚上十點零呀B就要出來, 圍好哂圍欄就由得佢玩... 跟住我bf係廳訓著左, 呀B成晚"冇王管"由自行........... :067:

((但係有一次佢自己推門出黎, 咬爛左佢地2條電線.................))
比bf激死啦... 如果電線插住拖把點賠返呀b比我!!! .\_/.
emily_520825 2010-3-5 06:11:35 PM
我都賠左兩個手提charger 同兩條cable 線俾呀兔婆架啦......:077:
logon 2010-3-6 12:21:33 AM

回復 19# 的帖子

我就好采好多
只係有一次用緊電腦既時候
個mouse箭咀突然唔識郁
一開始仲以為輕左機
後來發現原來係隻野好事多為
:019:
katy)) 2010-3-8 03:46:10 PM
原帖由 emily_520825 於 2010-3-5 06:11 PM 發表
我都賠左兩個手提charger 同兩條cable 線俾呀兔婆架啦......:077:

佢咬斷左一條手提charger+籃球氣泵...0rz...手提charger是新的,SALES肯換過條(但係佢拎舊手提果個火牛{已壞},剛好型號跟新手機的牛一樣)
而籃球氣泵又是剛好沒用...

原帖由 logon 於 2010-3-6 12:21 AM 發表
我就好采好多
只係有一次用緊電腦既時候
個mouse箭咀突然唔識郁
一開始仲以為輕左機
後來發現原來係隻野好事多為
:019:

hahaa... 想像到兔仔無辜的表情就好想笑... 不好意思........

快速發帖