想問你地幾耐換一次廁所入面個d墊料..
我多數1-2日清..換d新鮮出爐既沾尿墊料
不過我有時驚2日清一次太污糟..但又驚太快清d墊料少左好多佢既尿味
跟住就唔識去廁所了#^34^#
zibet_friends 2010-3-8 07:00:59 PM
日日清:056:
洗埋籠
佢d屎超多啊
FATO_W 2010-3-8 07:11:57 PM
其實兔兔如果識去廁所既話 以後唔需要每次都放舊墊料係入面的 ; )
joycecmc 2010-3-8 07:27:32 PM
我日日換既, 因為好臭, 其實就算用醋去洗個toilet, 兔兔都會聞到自己陣"除", 兔兔既嗅覺真係好勁架!!
bonedog 2010-3-8 07:30:36 PM
識去廁所既話其實唔洗怕架啦..日日清同洗都okay
同埋就黎夏天啦, 排洩物放得耐細菌會繁殖得好快.. 而且仲有小昆蟲係廁所到飛飛飛
所以一日換一次最衛生
wm20472 2010-3-8 08:52:29 PM
每日清一次
因為太臭、唔衞生
zippyc 2010-3-8 09:03:04 PM
係呀, 撞岩兔兔尿多, 會好大陣味啦, 我每日都會清洗
阿蚊 2010-3-8 09:06:02 PM
我都係日日執
不過唔係日日洗...
淨係倒左污糟o個D換D新既...
幾日先洗一次
lung_1209 2010-3-8 10:17:14 PM
我每日都會清洗#^49^#  #^79^#
hh0 2010-3-8 11:08:47 PM
墊料日日倒掉
然後用清水沖下個廁所, 抹乾
再加番新墊料, 每日都係用半碗木粒左右啦
日日如是
如果2日先清一次就會爆滿同有異味唔衛生架
baby_fire 2010-3-9 12:18:55 AM
一日一次,一個星期用熱水"碌"同用白醋一次,殺殺菌去去漬*
濕熱天氣唔好兩日換,因為多INSECTS=]
Futagoza_Kaniza 2010-3-9 01:43:00 AM
每日換2次-1早1晚, 佢痾得太勁, 試過上午趕返工冇換到, 晚上返到嚟痾到個方廁爆哂, 超誇張...=_=.

你最好一日清一次la, 2日先清好唔衛生嫁.
otola 2010-3-9 01:08:38 PM
我早晚清一次 , 我有 2隻兔兔, 分開2 個寵,
即係一日 清 4次, 所以吾會用太多 墊料 :050:

david : 先放4-5 張 雜誌紙在厠所底 , 紙粒 + 木康 , 最后放返個網
janjan (超多 vivi ) : 先放報紙在厠所底 , 木粒 + 網 (cut 矮一半) , 最后放多個 細vetbed (1張 大 vetbed 裁成 4 個細vetbed , 因為佢有腳枕)

天氣熱 & 濕 時, 最好日日清

katy)) 2010-3-9 01:52:28 PM
不太清楚.. 因為兔不是住在我家, 我諗bf 2天換一次~
有時呀b覺得污糟, 佢都會叫我地換"廁廁"的 (咬/搖個廁所)#^31^#
hilahila 2010-3-9 03:40:35 PM
我o個隻太污糟佢唔肯去厠所,所以,天熱一日2次,普通日子一日一次,等待舒服d。

快速發帖