因為好細個出黎做野,所以一直都有個心願想重返校園讀書
機會終於黎....我有可能留係澳洲讀書...
但首先要過一關IELTS,然後揀大學,再要等大學OFFER
如果有大學OFFER,又要係黎緊幾年入面努力兼職籌學費...

:056: :056: :056: :056:
原來要達成心願係咁困難GA...

不過而家首先要搞掂IELTS
我要考到6.5~7.0...其實係一件好難既事

第二係要揀大學....最好最出名既學校我都俾唔起學費
惟有揀D排名較後,但教育質素又OK既學校
揀大城市又怕生活指數高,郊區又怕搵唔到工無錢交學費
好苦惱ARRRR:050: :050: :050:
firen_freeze)) 2010-3-16 01:27:26 AM
一步步黎啦,而家專心考好個IELTS...然後再諗讀咩學校LAW~

起碼俾錢讀書都要慎重D~ 考慮耐D都OK 啊

冇去過外國都俾唔到咩意見你TIM....
cordero 2010-3-16 08:46:49 AM
我都想可以係香港讀,不過係香港讀唔到我想讀既野...
tracy)) 2010-3-17 03:10:06 PM
其實IELTS要考6.5-7.0唔難架~~~我英文勁差都有6.0
珍珍媽你更加唔駛擔心啦~~~
Vinkivan 2010-3-18 08:16:59 AM
唔好俾後面嘅煩惱影響到大前題要考好嘅IELTS, 因為呢關過唔倒, 後面嘅就已經唔需要諗, 所以先要俾心機全力應付考IELTS, 唔好俾自己太大壓力, 我相信你一定會得嘅~^^

SUPPORT U~~!! 加油~!!

快速發帖