哈哈  我磚燈buy左個焗爐整草餅;

第一次用焗爐 除左上家政堂用過一次..

俾相你黎睇啦.

未焗bIeber依經咁樣.

未焗Dido依經咁樣.
  焗緊
焗完

最中意果2塊:012:

仲有 我琴日領左Dido.

今日睇左e生 e生話佢係健康兔 ^^

千千 2010-3-15 10:13:18 PM
有無d 分 俾 trubi   食 牙 =333=:033:
瞳;))) 2010-3-15 10:16:12 PM
有呀 愉左你地 ^^
千千 2010-3-15 10:35:38 PM
trubi:::
嘿嘿"
有 莘餅 食"   多謝 姐姐 :031:
豆腐 2010-3-15 11:52:15 PM
-___-
有冇留比我"????
咕仔好都中2食 "
wincy)) 2010-3-16 02:00:20 AM
養左BURGER咁耐都未有時間整過比佢食....
之前就成日整埋2隻天竺鼠食~^^~
有D對BURGER唔住TIM   XDXD
cordero 2010-3-16 08:50:07 AM
其實可以用微波爐整
不過我都想要個焗爐...我想整蛋糕=3=
PhoenixY)) 2010-3-16 09:03:49 AM
想問你D草餅係自己"練"個兔形出黎定用模架?我要用模先造到. 造草餅都幾好玩, 又簡單:048: 見到兔兔咁鐘意, 好有滿足感.^.^
不過我整過幾次, 都好快發毛. 唔知各位有冇心得呢?
cordero 2010-3-16 09:35:13 AM
發霉係因為焗得唔夠乾,加埋香港而家天氣潮濕
1.整乾D
2.凍左之後放保鮮盒
3.放雪櫃(不過D餅會LAM)
珊迪小姐 2010-3-16 10:00:26 AM
好有心機呀~~
我整過兩次 次次整又吾想淨係整幾塊
又吾想比charcoal食太多 但放多幾日就發霉
所以天氣潮濕都吾敢整 #^31^#
瞳;))) 2010-3-16 10:34:56 AM
有D我係同手整個型出黎嫁 WINCY
豆腐 都有份 ^^
PhoenixY)) 2010-3-16 11:02:47 AM
原帖由 cordero 於 2010-3-16 09:35 AM 發表
發霉係因為焗得唔夠乾,加埋香港而家天氣潮濕
1.整乾D
2.凍左之後放保鮮盒
3.放雪櫃(不過D餅會LAM)

THX. 焗得太耐同太高溫又會好燶, 好難控制啊﹗其實我已經焗完後放係窗邊吹, 之後放保鮮袋或盒內了. 現時唯有焗完盡快比兔兔食完, 之後仍要慢慢學習點樣焗先唔會發毛.

快速發帖