剪毛

connie0909 發表於 2010-03-16 00:38|只看該作者|倒序瀏覽|打印
大家開始帶兔兔去剪毛未???:048:
katatata 2010-3-16 12:54:49 AM
好想剪, 但係依排天氣太反常-_- 唔敢亂來...
wincy)) 2010-3-16 01:55:12 AM
今日我已經幫我屋企果2隻天竺鼠剪左毛LU~
不過BURGER D毛唔係太長 所以唔洗剪^^
kiki_kiki 2010-3-16 08:51:09 AM
我前日都帶左綿綿去剪毛~
雖然天氣反常~但我都有接近20度唔算好凍~
所以我就帶左去剪~
當然如果涼左,,開左冷氣,,or摸到耳仔凍我都會搵毛巾蓋一蓋個籠~(未剪毛都做緊呢樣野la#^72^# ~)
PhoenixY)) 2010-3-16 09:00:01 AM
見你地講剪毛, 今次係我同皮蛋第一次渡過的夏天, 雖然佢唔係長毛兔, 但短毛都好熱下, 想問洗唔洗剪毛呢?
connie0909 2010-3-16 01:38:59 PM
都要剪嫁..我個隻家兔同你D毛應該一樣...
花無缺 2010-3-16 01:45:38 PM
唔駛咁急剪住丫...佢地應該未換毛 / 開始緊換毛, 等換完毛再剪都唔遲
zippyc 2010-3-16 05:11:30 PM
我早左同佢剪啦~兩個星期佢長番晒

win_sorb 2010-3-16 09:00:45 PM
想問各位帶你地隻寶貝去邊度剪毛架??
我都好想帶鬆毛去剪, 但我BOOK兔協, 佢要4月尾先有BOOKING丫
PhoenixY)) 2010-3-16 09:28:46 PM
原來都要剪毛架:046: 咁就弊喇﹗咁我一定老鼠拉龜啦, 從未剪過毛. 兔協個工作坊又冇教喎....:044:
connie0909 2010-3-17 12:29:07 AM
我係8號兔剪的....我唔敢自己同佢剪....驚整到佢
Futagoza_Kaniza 2010-3-17 02:47:11 AM
原帖由 PhoenixY 於 2010-3-16 09:28 PM 發表
原來都要剪毛架:046: 咁就弊喇﹗咁我一定老鼠拉龜啦, 從未剪過毛. 兔協個工作坊又冇教喎....:044:

你家兔兔係profile果張相果隻嗎? 如果係, 都唔使剪, 因為佢係短毛兔. 如果你覺得佢太熱既, 可以修一修, 唔使全身剪.
PhoenixY)) 2010-3-17 10:01:27 AM

回復 12# 的帖子

無錯, 相中就是我家小姐. 佢係短毛兔, 不過我見未到三十度都好似好厚好熱. 因我未必可以在白天開冷氣比佢, 不過我已準備了冰種. 但都怕佢到時會辛苦.
wesky 2010-3-17 10:05:17 AM
修左毛啦~ 我都雪定三舊冰種~
connie0909 2010-3-17 12:07:48 PM

回復 14# 的帖子

咁快既...E幾日好似凍返小小~~

快速發帖