pota呢排唔知做咩事, 唔係廁所度痾尿,
之前佢成日抓哂d草出黎, 跟住就係d草上面痾尿,
我就試下盡量唔比佢抓哂d草出黎, 見一條塞番一條落草架,
點知頭先地下明明冇草, 佢都照係度痾:013:
佢以前明明識去廁所嫁! 初初用籠既時候就全部尿同大部份便同識去廁所痾,
用左圍欄之後就得小部份便會係廁所痾, 初期都識得係廁所尿尿,
但依家直情放肆到一半尿尿都係出面痾!
搞到依家朝朝起身都要狂抺圍欄底個塊墊..:022:
FATO_W 2010-4-7 10:53:50 PM
會唔會係佢唔鐘意食個d草所以發脾氣係上面尿尿?
kolgnat 2010-4-7 10:59:49 PM

回復 2# 的帖子

但係冇草佢都照痾= =
coumpnet 2010-4-8 12:09:33 AM
kolgnat 2010-4-8 12:15:46 AM

回復 4# 的帖子

咩病????:068:
elvisli 2010-4-8 12:22:24 AM
其實不是不會小便..會不會是籠多了尿味.令兔兔不能確定應該去邊到小便

另外,天氣轉變亦會有影響
ymhuig)) 2010-4-8 12:38:43 AM
最近爆毛突出都係咁~ 我都好煩惱:050:
Vinkivan 2010-4-8 12:49:48 AM
Boyee呢排都係咁~ 成日疴喺個廁所側邊, 起初以為係疴側咗, 但睇咗兩日發覺佢係鍾意疴咗落啲草度, 跟住我就連草架嘅位置都移埋, 喺佢尿過嘅地方舖咗尿片, 呢幾日就少咗, 只係隔兩日會有一次, 明明都係冇草, 但都要疴。咁我覺得係兔兔已經有咗喺嗰個位疴嘅記憶, 咁尋晚我哋已經大清咗個籠同廁所, 希佢再聞唔倒尿味唔會再疴錯~!!
iris 2010-4-8 12:23:23 PM
我初初加左個圍欄既時候, 嘟嘟都成日唔係個廁所all,
我覺得佢係因為太開心多左d地方玩, 開心到都唔記得左要係廁所all#^30^#

結果我困番佢係個籠入面, 等屋企有人先放佢出黎係個圍欄入面玩, 咁佢e家長期係個籠同圍欄入面出出入入都冇再all錯左lu...#^39^#
kwankiuleung 2010-4-8 12:25:36 PM
幾多個月大先,,??發情都會架~

我隻bb都係甘,,個護士話佢甘樣係想話比其他兔知呢到有令兔#^79^#
kolgnat 2010-4-8 09:58:53 PM
re,
elvisli : 但我日日都有換墊, 可能真係天氣轉變影響~
ymhuig : 同是兔涯淪落人:050:
波子 : 我個度又係, 痾過邊度痾番去邊度, 又唔見佢痾係廁所:026:
iris : 我諗我個隻唔係唔識痾~因為初初都識去的..
kwankiuleung : 4個月倒啦...~

快速發帖