新兔兔

FATO_W 發表於 2010-04-07 23:17|只看該作者|倒序瀏覽|打印
各位兔友好牙
最近屋企多左隻新兔兔
係兔女
可以做噹噹既朋友仔
噹噹已經1歲 新兔只係2個月大
會唔會比較難bond呢?
另外 新兔兔係侏儒兔
最大會大到咩size?
定係會好似而家咁細細隻呢
麻煩大家解答喇!
ps
因為太懶 未有兔兔既相 遲d會update大家!:038:
wesky 2010-4-7 11:19:36 PM
隔離一個禮拜先, 唔好放咁近~
hamster1013 2010-4-7 11:57:48 PM
新兔兔係咪買返嚟?
body check咗未?
FATO_W 2010-4-8 12:54:35 AM
未牙 兔兔琴日第一日返黎 所以未去body check
而家同噹噹都係分開既
驚有病菌嘛 ; )
Maggie)) 2010-4-8 10:43:43 AM
噹噹 b / g  ? 新兔是男定女?

如果真係好純種既侏儒兔佢大既都唔會長過一個地磚(朋友的兔兔是這樣的)
smallsuishan 2010-4-8 11:59:08 AM
侏儒兔是比較難bond的...
因為佢地脾性較差
快D帶兔兔Body check~
ssc314 2010-4-8 05:32:07 PM

回復 6# 的帖子

係呀.........
脾氣真係好臭..............
樓主,加油,,我2隻都係侏儒兔-^-#^41^#
FATO_W 2010-4-8 11:03:49 PM
感謝大家既回答牙!
噹係仔黎架 未絕育
因為而家我就黎會考
其實想帶佢去絕好耐 但又驚照顧唔到佢
所以而家PLAN左5月先帶佢去
好在佢而家都未有嘖尿OR發情既問題
我會格開佢地以免搞出兔命 各位兔友可以放心 ; )
PS.而家隻兔女個樣都幾乖 佢岩岩返黎既時候同佢玩左一陣
係任抱唔嬲 希望以後都咁乖!
kittyz 2010-4-8 11:07:07 PM
幾時有相睇下先?:060:
珊迪小姐 2010-4-8 11:19:47 PM
侏儒兔大定會幾大真係好難講呀....
如果係混種既都好難預算
好似人甘 就算係同胎幾兄弟 都有吾同高矮
兔兔而家先得兩個月 第時大左點都吾會keep到而家size ga 喇....
點都會大d既~~
Maggie)) 2010-4-8 11:22:26 PM

回復 8# 的帖子

個樣幾乖都無用.....小姬B個樣好似個小公主咁........但原來係「老泥妹」一名:054: ,所以佢地D樣唔好信呀:051:  ^^

快速發帖