今日終於到KOBI絕育既大日子啦,好緊張,緊張到尋晚訓唔著:043: ,點幾兩點訓,到3點幾都未訓得著,起身坐左一陣,到訓,到4點都係訓唔著,上網上到5點幾6點先訓到,但係7點半就要起身:050: ,未試過咁緊張啦..........

9:15-出門口,同KOBI搭輕鐵到屯門,之後就行去維多利啦

10:10-去到好多人,等左一陣,姑娘幫我登記,同簽左份野,醫生未返,唯有等........:056:

10:15,20左右-醫生番黎了,不過我前面仲有2,3個度,唯有再等等吧:077:

10:45-到我入去了,同左KOBI磅重,1KG,係咪輕過頭呢???:017: 之後DR.GERRY同我講佢好健康,可以放低俾佢,仲問我有無其他問題,之後問左一陣就出左番去,俾錢$1060,之後姑娘話做完打俾我........

11:00-離開診所,慢慢等姑娘既電話.........

3:30-打番去諗住問KOBI手術O唔OK,點知姑娘話仲未幫佢做,叫我5點先打俾佢問.........:008:

5:20-打去問姑娘佢醒番未,佢話KOBI醒番可以接佢走,問佢KOBI有無食野?點知姑娘話仲未餵佢食,我諗應該係KOBI岩岩先醒左吧,之後我就等多左一陣先去接佢,唔想佢岩岩醒又要走黎走去,等佢休息下,食下野...:032:

5:35-出發接KOBI:031:

6:30-到左維多利<<因為出到去市中心要買埋D野,所以遲左>>,有人睇緊醫生,姑娘又做緊野,唯有等下啦....:020:

6:40-今次原來唔使見醫生,只係姑娘幫我拎左KOBI出黎,出黎個時已經係個袋度了,之後只係同我講佢做完了,小心唔好俾佢郁黎郁去,整到個傷口,問姑娘佢有無食到野,佢只答我應該食左小小草,以防萬一,叫左姑娘俾埋包草粉<<$110>>我,之後就話我走得了,但係姑娘無俾止痛藥我,原來佢唔記得左= =..............:036:

6:50-為免KOBI咁辛苦,最後搭的士番屋企:006:

7:15-番到屋企,整好個籠,就放番KOBI入去休息下,入左籠一陣,佢好似好累要訓覺...........:014:

8:20-見KOBI仲未肯自己食,強迫性地餵左佢食兩支半草粉,一支水,兩條A草,糧同T草都唔肯食:011:

21:15-終於餵完,俾佢自己一個休息下,我都係時候要休息下..........:045:

希望KOBI聽日會聽聽話話自己食野,同有去廁所啦.............:038:
兔仔怡v3v 2010-4-13 06:11:20 PM
原帖由 kikocheese 於 2010-4-13 01:30 PM 發表

唔該哂你先呀,今朝起身,佢有屙便便同尿尿,佢自己上左廁所屙,好叻叻呀
至於尋晚佢食個兩支半,我岩岩睇番,有28ml咋><
因為個姑娘話無限餵幾多,總之佢肯食幾多就幾多,我餵到兩支半,佢已經唔肯食啦,含住左支飲筒 ...

如果佢含住支針筒要用支針筒係佢個咀仔到左右左右郁.. or再放入小小..
個時mimi佢直頭唔肯食添呀.. 我都係逼佢食先食到150ml炸:050:
kittyz 2010-4-13 07:06:30 PM
希望KOBI快D回復心情,同埋好番啦!:012:
kikocheese 2010-4-13 07:58:19 PM
原帖由 兔仔怡v3v 於 2010-4-13 06:11 PM 發表

如果佢含住支針筒要用支針筒係佢個咀仔到左右左右郁.. or再放入小小..
個時mimi佢直頭唔肯食添呀.. 我都係逼佢食先食到150ml炸:050:

我聆晚就係左右左右咁餵咋,佢而家生猛左,係咁掘地= =,但係仲未食野咁,晏d又要再餵過.........:011:
kikocheese 2010-4-13 07:59:38 PM
原帖由 kittyz 於 2010-4-13 07:06 PM 發表
希望KOBI快D回復心情,同埋好番啦!:012:

多謝你呀,kittyz,佢而家心情好左d架啦,係個籠度係咁掘,仲係度玩條毛巾tim:023:

快速發帖