我的小賓女

5/3/2010初來步到(3個月大)

10/3/2010

10/3/2010

17/4/2010食草草(4個半月大)

17/4/2010食草草(4個半月大)

17/4/2010 最靚正面樣

17/4/2010 最靚正面樣

17/4/2010 懇求樣

17/4/2010 懇求樣

17/4/2010 可憐樣

17/4/2010 可憐樣

katy)) 2010-4-20 12:38:06 PM
原帖由 penny922 於 2010-4-20 11:49 AM 發表
maggie,係...很看彩數。同老公商量下先,或者等小賓女絕育及康復後才算。
anthony,又幾似樣播~~haha,個籠折左$8XX,日本官網係double有多呢~
成日瞓響層板度晒住太陽瞓覺。
只是養左個半月,我投資 ...

好可愛呀^^
店員睇BB兔的性格而估佢係男仔定女仔~~(我唔識睇,係我問個店員點解咁講)
4個月都應該看得出ga la。
你個籠真係唔錯呀~~我果個都要8xx蚊,但感覺上你果個籠比較實淨高大... :077:
呀b間屋個門口係膠,上次大洗果陣我已經整裂左一邊門"校"………(真對不起呀b):043:
penny922 2010-4-20 12:49:30 PM

回復 16# 的帖子

店員係"撥"俾我睇的。有本書話,看生殖器好似看紙包飲品的飲管咁,
又圓又平的是女,拮入去飲野,尖尖的是男。
個籠d 轆都好smooth嫁~~我比較崇日,所以很buy這個日本籠。
明月 2010-4-20 12:50:46 PM
很可愛的小賓女,
小賓女,你張正面靚樣
好似人剛剛訓醒的樣子
很迷人的。
katy)) 2010-4-20 12:59:45 PM
原帖由 penny922 於 2010-4-20 12:49 PM 發表
店員係"撥"俾我睇的。有本書話,看生殖器好似看紙包飲品的飲管咁,
又圓又平的是女,拮入去飲野,尖尖的是男。
個籠d 轆都好smooth嫁~~我比較崇日,所以很buy這個日本籠。

咁乖~ 上次呀b比人檢查唔夠一陣已經向佢起飛腿,所以冇show比我地睇.
直至上星期絕育前我又摸到佢生殖器突起左… 惹來變性驚魂~~~ 大概我因為要帶佢絕育而太緊張了:073:
我都好崇日~ 不過只限用品~~~^^ 食物比返來佬貨呀b~
anthony 2010-4-20 02:20:32 PM
原帖由 penny922 於 2010-4-20 11:49 AM 發表
maggie,係...很看彩數。同老公商量下先,或者等小賓女絕育及康復後才算。
anthony,又幾似樣播~~haha,個籠折左$8XX,日本官網係double有多呢~
成日瞓響層板度晒住太陽瞓覺。
只是養左個半月,我投資 ...

哈 我養緊2隻 因為大女訓左個個籠冇你個個咁好....所以我都想換:050:
elvisli 2010-4-20 02:36:02 PM
其實咬籠應該係想出黎玩

幼兔時暫時都未用得著草磚

親身經驗就係...bb時應該養成食t草既習慣

比佢知道呢個世界太多好野食唔係好事...

以前我都係用呢隻籠...但清洗好麻煩

同埋醫生話平底籠最好..所以最後換左個alex籠

penny922 2010-4-20 03:29:01 PM

回復 20# 的帖子

ANTHONY,想請教你點養兩隻兔兔,一籠定兩籠,廁所共用定分開?
penny922 2010-4-20 03:35:33 PM

回復 21# 的帖子

小賓女只咬籠門,我知佢想「開籠」,因開左佢又未必出來,出來唔夠15MINS又自動彈番入去...
草磚只係俾佢試下,其實都唔點咬,唯有搽少少白醋響籠門,等佢咬少D(咁貴,俾佢咬到花晒...)
我相反,賣左個ALEX籠,HAHA。而家加多左個便盤後,佢唔再痾落籠的托盤,冇乜污糟,之前的尿漬,我用某寵物用品清潔劑,"乸"到乾乾淨淨喇~~ ^0^
上星期我仲要每次(一天兩至三次)花半個鐘至一個鐘同佢搞清潔,而家十分鐘搞掂,好開心﹗
penny922 2010-4-20 03:42:34 PM

回復 21# 的帖子

elvisli,profile photo是你的兔兔嗎? 帶佢出街影相,好開心呢~~
回家要洗身嗎? 希望將來我也可以 ^^
m1k1 2010-4-20 05:56:35 PM
好得意啊#^43^#
好'林'甘wo佢~好想摸下#^28^#
anthony 2010-4-20 06:02:27 PM
原帖由 penny922 於 2010-4-20 03:29 PM 發表
ANTHONY,想請教你點養兩隻兔兔,一籠定兩籠,廁所共用定分開?

我養兔兔係分2個籠架 細籠放上面 因為細女我唔會點比佢出黎玩住 因為仲細個 一日比佢玩一個鍾到
但係大女我一假佢就出黎玩足一日 廁所係一人一個的- -"我仲有3個廁所=]你想要可以pm 我
anthony 2010-4-20 06:06:18 PM
你小賓女咁細個就用長方廁所-v-"唔通佢係天生大蘿柚
choi_ching 2010-4-20 06:17:41 PM
原帖由 penny922 於 2010-4-20 03:42 PM 發表
elvisli,profile photo是你的兔兔嗎? 帶佢出街影相,好開心呢~~
回家要洗身嗎? 希望將來我也可以 ^^

兔兔係唔洗沖涼的 出完街拎條有小小濕既毛巾抹下手仔腳仔就得啦 佢地會自己沖架啦^^

以我個人經驗黎講..唔好養多隻啦..就算真係想養 你要分籠
我之前本身養開兩隻...其中一隻有病要要分開養
跟住再係網上再領養多一隻 又分多個籠
因為新領養本身比較 同其他兔兔難夾d
每一隻兔兔既性格都唔同 你要好好考慮清楚丫
FATO_W 2010-4-20 08:13:51 PM
小賓女好可愛牙
我而家都養緊兩隻兔
目前都係分籠緊 因為未絕好育
你都係養多賓女一排
睇下佢係咪真係有需要多一個朋友
因為其實主人陪佢 佢已經好開心
多一隻反而唔慣 我個隻之前就係咁喇!
stephanielwk)) 2010-4-20 09:48:03 PM
哈哈!第一次遇到同我阿女同名既兔!
不過我小賓女就快2歲了,已經係6隻兔B既媽媽!

快速發帖