我的小賓女

5/3/2010初來步到(3個月大)

10/3/2010

10/3/2010

17/4/2010食草草(4個半月大)

17/4/2010食草草(4個半月大)

17/4/2010 最靚正面樣

17/4/2010 最靚正面樣

17/4/2010 懇求樣

17/4/2010 懇求樣

17/4/2010 可憐樣

17/4/2010 可憐樣

Maggie)) 2010-4-20 10:06:40 AM
好可愛呀…:023: …你家兔兔正是我想要的樣子,面頰位有兩個點點……有d似「風雲」中的「文丑丑」 ^^:057:

penny922 2010-4-20 10:24:44 AM

回復 2# 的帖子

風雲的文丑丑,未看過呢~有機會睇下係咪咁似先。
我稱呼佢為八婆墨,但佢性格一d 都唔八婆,好靜,考慮緊添唔添多
一隻陪佢,但很多疑問...
Maggie)) 2010-4-20 10:32:36 AM
唔好了,養多隻又要bond又要病既時候好可能係兩隻一齊病,精神力能同金錢要非常足夠先好諗呀﹗:057:

:012: 你兔兔真係好可愛既﹗:023: 兔兔過黎姐姐度,姐姐比你蘋果片你食丫...過黎比姐姐抱抱先﹗ ^^ :003:
mandycpi 2010-4-20 10:34:11 AM
4個月已經知道是女仔?
好鬆呀d毛.. cute cute.. 一定唔怕陌生環境gum wor
penny922 2010-4-20 11:03:13 AM

回復 5# 的帖子

我不擔心精力金錢,舊居有三隻貓,一家人也養得妥妥理理,我係擔心兔兔大小便問題,而家我一個大籠有兩便盤,因小賓女慣在籠的左邊痾,所以要放兩個。
如果養多隻,我儘量不想擺多個籠,但牠們會共用嗎? (當已絕育)
如果買多個籠,好以分開養咁,還有意思嗎?
我一回家便放她出來,但佢成日好似百無聊賴咁走番入籠,嗌佢又唔點應,仲意玩「靜坐」,最叻知道有得食便衝埋來,係人都抱得,如MANDYCPI 所講,DAY 1已經熟習環境,未見佢驚過囉~~
Maggie)) 2010-4-20 11:12:08 AM
唔定可唔可以fd到gar﹗可能會好fd,又可能會一見到就打架﹗所以都係撞手神咋……:024:
anthony 2010-4-20 11:33:37 AM
哈哈 好可以丫 你女女好似我bebe=]我都想買你個個籠 不過好貴- -"""
katkat 2010-4-20 11:38:48 AM
兔籠掛的一串是否磨牙石?磨牙石的礦物質對兔地的健康是不好的。
penny922 2010-4-20 11:49:57 AM

回復 8# 的帖子

maggie,係...很看彩數。同老公商量下先,或者等小賓女絕育及康復後才算。
anthony,又幾似樣播~~haha,個籠折左$8XX,日本官網係double有多呢~
成日瞓響層板度晒住太陽瞓覺。
只是養左個半月,我投資左幾千蚊落小賓女度,佢開心舒服便好了。
珊迪小姐 2010-4-20 11:51:59 AM
小賓女真係好得意wo~:053:  (係咪真係女仔尼嫁 甘細個好難睇ga wo XDD)
不過門口果串磨牙石對佢無益 而且無需要嫁
可以掉左去~:034:
vianna 2010-4-20 11:52:51 AM
好可愛:023:
好想鍚番啖
珊迪小姐 2010-4-20 11:55:41 AM
遲d夏天再熱d就吾好放佢曬太陽喇 好易中暑嫁~:055:
你個籠真係幾靚wo!!易清潔嗎?
penny922 2010-4-20 11:58:02 AM

回復 11# 的帖子

珊迪小姐,店員話係女仔,我也檢查過是平的。希望不會搞錯吧~
那串磨牙石,係因為有時唔放佢出來時發"文"憎時咬籠門,我便掛它等佢咬,
其實咬左一晚咁大把咋~~,而家掂都唔掂,當裝飾。轉左買timothy草磚
佢咬,佢暫時不太好咬野。
penny922 2010-4-20 12:16:34 PM

回復 13# 的帖子

太晒時佢會跳番下層。買呢個籠就係為左易清潔,隨籠有層板,下面有個盤可拉出來,但我儘量要佢在便盤痾,有污積便用潔污液"乸"番d 漬出來。

快速發帖