1P 幣
我家懵懵依家9個月大到,,,(女仔)
最初識得自己去toilet,,係個籠到會識all落個toilet到,,,
出到籠都會去特定既地方去架,,所以我地都會係個個位擺塊毛巾係到,,
但最近,,佢開始周圍all,,好中意噴尿,,又強姦我地隻手=__=""
仲衰到特登跳上你個身到噴尿tim呀,,,
我知道有時候兔公有呢d事發生,,但我家懵懵係隻女仔黎架,,,
有時佢個個位呢,,仲會流d唔知尿定水既野,,hi到你個身好臭,,

依家1放佢出黎我地起馬都要換2次衫呀,,點算呀?
smallsuishan 2010-4-22 10:57:19 PM
請問你的兔兔絕育未
請不要用「強姦」一詞來形容
我相信你既兔兔係未絕育 佢係un你...而不是「強姦」
PPerry 2010-4-22 11:06:53 PM
慢慢教,要留意他一去尿尿就"即刻",係"即刻"責罵他一下,然後抱佢上洗手間,然後摸同掃佢個頭(起碼掃5分鐘),等佢覺得尿尿要上洗手間.  如果唔即刻, 你遲左走去責罵他, 佢就唔知你咩事,唔份氣又周圍尿尿
anthony 2010-4-22 11:08:48 PM
我覺得我好幸運 我比比都係8~9個月大 又係女仔 佢冇UN過我- -"
hamster1013 2010-4-22 11:09:48 PM
你係咪未帶兔兔去絶育?
wesky 2010-4-22 11:32:30 PM
未絕育既兔女都會噴尿 ~~~
越早絕育可減少以後出現呢D 情況既次數 ~
hh0 2010-4-22 11:40:45 PM
當呢D行為係變成習慣之後先做絕育
0甘......可以係絕育之後繼續有.....
所以儘快desex 啦
慧威喂 2010-4-22 11:53:40 PM
快d絶育啦, 習慣左就好難再教
monkey_1414 2010-4-23 12:19:08 AM
我隻兔兔未DESEX架,,如果真係要做既話,,
請問應該去邊做,,同埋大約幾$$到,,
懵懵依家好痴人,,,我屋企去邊都跟住,,仲成日扭你摸佢,,
呢D關唔關事!?如果真係絕育佢又會唔會冇咁痴人呢
831555 2010-4-23 01:23:38 AM
我隻未絕育前都係跟住我UN
做完絕育就冇試過
kwankiuleung 2010-4-23 02:46:26 AM
我家的bb都9個月~(女仔)

之前身體檢查果陣醫生話,佢地發情

周圍大同小,係為左吸引兔男~#^9_003^#
珊迪小姐 2010-4-23 03:38:40 PM
不如做絕育啦 甘就可以減少噴尿同un un 喇
而且佢係兔女 如果吾做絕育呢 就好易生子宮癌嫁
至於邊度做 其實兔友平時睇開既診所都有得做
兔女做絕育比較兔仔 有更大風險(但都是安全的啦)
所以去番有信譽既診所做就穩陣d喇 e.g.九龍動物診所

monkey_1414 2010-4-23 08:42:10 PM
咁多位兔友,,,如果真係要帶兔兔絕育,,,之後有冇d咩要注意呢
wesky 2010-4-23 08:56:30 PM

快速發帖