請問通菜街用宜家仲有無咁多菌?
去買兔兔用品,怕唔怕唔安全呢?
我兔兔成日跳上草架度cc同尿尿,
完全無佢辦法!!
仲有無其他勁多兔兔用品買既地方?

Maggie)) 2010-4-26 02:48:58 PM
原帖由 optcrazytracy 於 2010-4-26 02:19 PM 發表
見之前見之前

你想講d咩﹖唔係好明呀﹗
Optcrazytracy 2010-4-26 03:43:58 PM
之前睇過有
katy)) 2010-4-26 03:48:17 PM
其實你買完d用具返黎都會洗下先比佢用ga la… 最重要就係唔好帶兔兔去買野…
上星期見到該區PET SHOP有兔仔不停打噴嚏! 其他同箱的兔兔都流哂鼻涕............... 果個位冇職員看住,我地埋去睇兔都冇人SELL我地......... (唔知間野係唔多理客定驚左D菌)

我次次去完果邊都會沖好涼換好衫先同兔兔玩。
otola 2010-4-26 05:06:01 PM
原帖由 optcrazytracy 於 2010-4-26 02:19 PM 發表
請問通菜街用宜家仲有無咁多菌?
去買兔兔用品,怕唔怕唔安全呢?
我兔兔成日跳上草架度cc同尿尿,
完全無佢辦法!!
仲有無其他勁多兔兔用品買既地方?

樓主, 你吾駛咁驚, 你有扺抗力, 週圍都有菌, 無得避,
如果你怕傳d 菌比兔兔, 你每次一返屋企, 先換衫同洗手, 才去摸兔兔
Maggie)) 2010-4-26 05:14:32 PM
:055: 我諗我開始估到樓主講咩la.......

其實買返黎既用品,我多數會用洗碗既方法先洗一洗,後再用好熱既水燙一燙.............

平時返屋企,就會先洗手再摸兔兔....摸完兔後再洗手......佢可能仲細個,所以鍾意去草架上大小便......咁你就要教一教佢去廁所la........我覺得除左兔兔有皮膚病會令我地易傳染外,多數佢地d菌都唔會點傳到比我地既……:002:
千秋王子 2010-4-26 09:31:22 PM
死啦...上次我去街買d兔兔用品返黎正係用清水抺左一抺就比佢用...
唔知有無事呢.....d野係Q太郎買...:046:

快速發帖