今日放學返黎無野做用佢玩波波~~
mandycpi 2010-4-28 02:01:40 AM
啱呀..啱呀... 上下堂喇...學返正確o既知識.....好過一直錯落去.....
hh0 2010-4-28 09:58:45 AM
你唔係同佢玩, 陪佢玩
而係玩緊佢
唔想見到佢俾你玩死
可憐既小v
小米 2010-4-28 12:59:48 PM
小v既反應好明顯係驚嚇多過玩樂....
其實你當初有冇考慮清楚到底自己係咪真係鍾意細胆愛靜既兔?
定係熱情曉比反應你既狗
但我覺得應該等你長大, 心智成熟時先再考慮飼養小動物 lor
Maggie)) 2010-4-28 01:17:48 PM
其實我覺得佢都唔合適養狗....養真實動物更加唔好......佢適合養nds果d狗狗多d......起碼會有guide line比佢去買野.....又唔會嚇死、比錯東西佢食....

:050: 強烈要求「千秋」睇哂mini house上的寶典、健康資訊等資料......以免兔兔再受害﹗:050:

elvisli 2010-4-28 01:19:56 PM
米米講中了我心中那句..就是王子根本心智不成熟
kikocheese 2010-4-28 01:22:18 PM
原帖由 Maggie 於 2010-4-28 01:17 PM 發表
其實我覺得佢都唔合適養狗....養真實動物更加唔好......佢適合養nds果d狗狗多d......起碼會有guide line比佢去買野.....又唔會嚇死、比錯東西佢食....

:050: 強烈要求「千秋」睇哂mini house上的寶典、健康資訊 ...

同意,同意,佢比我個感覺好似無上過寶典度睇過咁,如果睇過都唔會俾咁大個波佢玩啦= =

而家愈黎愈擔心小v............:024:
elvisli 2010-4-28 01:25:47 PM
王子..你咁樣嚇小V..形成對你的不信任...將來他不親近你,不找你玩是你自作自受的
Maggie)) 2010-4-28 01:33:46 PM
原帖由 elvisli 於 2010-4-28 01:19 PM 發表
米米講中了我心中那句..就是王子根本心智不成熟

我覺得唔成熟唔係main point, 重點係佢完全覺得我地只係反佢,好似會「害」佢隻兔兔咁,仲要係唔聽別人的意見.......可能我們的意見,各兔有各兔的性格而有差別的,但這些意見,都是我們的經驗之談......

講真,睇佢間房都知佢唔係「富家二世代」.....又話自己金錢有好多(學生哥有幾多錢丫),佢都唔知道未開始養兔就應該已經係要儲定兔兔之後的生養死葬,我相信佢仲未帶兔兔去睇醫生做body check............好了,不講金錢,千秋連基本兔兔的動作反應都唔知道,一般養兔既知識又唔清楚........

但係,千秋真係唔覺得自己做的一切一切都是錯誤的......千秋對兔兔的反應是怕還是開心都唔清楚......千秋心中慚唔慚愧呀?

正如有一板主常說的話﹕「忠言逆耳」

千秋唔通你真的想你兔兔因為你咁錯誤養飼的方法而死去的一刻才醒覺嗎?
我們多次的希望你睇有關兔兔的資料、飼養的方法....難道我們是錯的嗎﹖(千秋你好好想清楚吧﹗)

千秋王子 2010-4-28 05:10:15 PM

回復 22# 的帖子

佢好細隻...只係d毛好散
gado1104 2010-4-28 05:35:46 PM
佢好細隻,你重比o甘大個波嚇佢,你想嚇親佢定係想嚇死佢。:056: :046:

兔兔係好細(月旦)既動物黎o架。:065:

anthony 2010-4-29 11:26:23 PM
哈 你用d野同我細囡係一樣 其實你可以唔駛用木板啦 因為如果佢屙左尿尿係木板到會好鬼臭
最好你就放止尿片[要睇下佢有冇咬]
教識左佢去次所咁你就會好舒服
千秋王子 2010-4-30 01:35:19 AM
佢識去次所啦= =
只不過係有時佢行下忍唔到掉左一兩粒:066:

快速發帖