1P 幣
因為-_-我長頭髮
房都ok易有頭髮係地...所以好驚佢食左x_x日日勁掃都係會有d留左係地
katy)) 2010-4-28 01:35:40 PM
兔:頭髮都唔好味…#^77^#

誤食就會,小心d頭髮跌左去食物碗/草架同勤吸塵掃地.
真係驚就紮起d頭髮先同佢玩.#^69^#
Maggie)) 2010-4-28 01:41:02 PM
原帖由 夜長夢多 於 2010-4-28 01:28 PM 發表
因為-_-我長頭髮
房都ok易有頭髮係地...所以好驚佢食左x_x日日勁掃都係會有d留左係地

就算唔養兔,正常的都要勁掃.......更何況養了兔子呢

不過,我(我係好長頭髮的)試過無束髮就抱一抱小b......點知小b聞聞下就食左我d頭髮......嚇到我以後都束完髮後才抱小b.......:054:

所以你都要小心一點.......:046:
elvisli 2010-4-28 01:54:05 PM
努力打掃問題就會減少了:062:
katy)) 2010-4-28 01:58:24 PM
原帖由 Maggie 於 2010-4-28 01:41 PM 發表

就算唔養兔,正常的都要勁掃.......更何況養了兔子呢

不過,我(我係好長頭髮的)試過無束髮就抱一抱小b......點知小b聞聞下就食左我d頭髮......嚇到我以後都束完髮後才抱小b.......:054:

所以你都要小心一點 ...

可能"揚下揚下"阻住哂,先咬/食佢…
有陣時D草阻住呀B,佢都會咬斷哂佢 (衰女...浪費哂D草草#^62^# )
PhoenixY)) 2010-4-28 02:38:35 PM
原帖由 katy 於 2010-4-28 01:58 PM 發表

可能"揚下揚下"阻住哂,先咬/食佢…
有陣時D草阻住呀B,佢都會咬斷哂佢 (衰女...浪費哂D草草#^62^# )

係呀~可能阻住佢, 又或者貪玩之類. 總之唔會食, 因我都試過洗完頭未乾晒, 我烏低身唔知做乜, 兔兔就係度咬我D頭髮. 但之後就冇再咬了, 有時唔扎頭抱佢都唔會咬.
katy)) 2010-4-28 02:42:03 PM
原帖由 PhoenixY 於 2010-4-28 02:38 PM 發表

係呀~可能阻住佢, 又或者貪玩之類. 總之唔會食, 因我都試過洗完頭未乾晒, 我烏低身唔知做乜, 兔兔就係度咬我D頭髮. 但之後就冇再咬了, 有時唔扎頭抱佢都唔會咬.

我自己就紮/整開D頭髮(放去膊頭後)﹐我怕D頭髮會督到佢對小眼睛...
珊迪小姐 2010-4-28 02:43:24 PM
頭髮好難掃嫁 掃左又可能從掃把上掉下 又或者痴住掃把甘
可以試下可以用 黏毛Look痴或者用粗膠紙痴下都得

轉貼

轉貼

Maggie)) 2010-4-28 03:47:34 PM
原帖由 珊迪小姐 於 2010-4-28 02:43 PM 發表

我家中用紙(tall)把......幾好用架:057:
PhoenixY)) 2010-4-28 04:53:49 PM
原帖由 珊迪小姐 於 2010-4-28 02:43 PM 發表

唔好用這類碌碌, 佢地主要係FOR地毯OR布類用. 因為我係十蚊店買左個, 以為方便D一碌就黏起晒D兔毛同頭髮, 但一碌落地下(我係用地板)就知大鑊, :066: 佢會成塊紙貼左落地, 越碌, 條紙就越長, 貼住晒個地板. 最死火係好有黏力, 好難先剷得甩.:026:
而家反而用個碌碌黏走身上的兔毛ONLY, 咁就好用好多.

光之天使)) 2010-4-28 06:14:20 PM
地下果d基本上都唔會食既~
不過抱起佢果陣要小心佢咬頭髮囉~

以前我抱total佢會咬架~~之後要教返佢~

勤d掃地la~
一條半條的話佢地睇唔到既~~:057:
ssc314 2010-4-28 08:55:35 PM
我之前都係長頭髮
跟住我幫佢地整野個時d頭髮the左落個籠到wor~
跟住佢地以為係野食咁咬
kwankiuleung 2010-4-29 12:45:35 AM
我之前抱佢,,甘佢口突然索索聲- -,,以為佢本身口有野冇理佢~

但之後先知原來佢食緊我d頭髮= =

我長頭髮的說~:050:
smallsuishan 2010-4-29 12:48:44 AM
哈..Hill仔都會偷食我的頭髮!!
可能我的頭髮似草!!! #^40^#

快速發帖