4月30日晚上, 清涼, 但我的心卻下雨
是我錯, 明明7點應該返到屋企, 但我去了旺角, 8點半才回家
是我大意, 因為要先照顧生病的 DAVID ,我放你出黎,只給你草草, 就沒有理你
看到你像扒地兔般,還未給DAVID餵藥, 想先給你來個按摩,
當給你糧時, 你第一次竟然無興趣, 走回寵內扒地, 好, 再給你按摩 -- 這是第一個不對勁,
再給你糧, 還是無胃口; 看看你的草兜,剩下一半草, 第二個不對勁,
平日你喝一支半水, 今晚只有半支, 再多個不對勁,
給你油墨菜, 食得很慢 .... 所有所有, 確實你真的吾舒服,  9點立刻打給兔爸, 說你好吾妥, 我很驚

馬上給你開一匙草粉, 老泥圓狀, 你很乖,自己食
平時你一係在寵食野, 一係出來要按摩, 但今晚, 你沒精打采, 懶洋洋扒地
我和兔爸看著你, 很心痛,
我哭著, 兔爸話JANJAN 都無事,
但看了很多帖, 很多兔兔因為不吃不喝, 很快走了
otola 2010-5-2 11:27:31 PM
回家了, JANJAN 回家了, BETTY 話明早再返去睇下JANJAN進度,
但也不可以太放鬆, 要留意你, 但不要太緊張,
要你知道我們的愛, 不要讓你看到我憂傷,
要給你空間休息, 讓你慢慢安心安穩下來   

感謝主,我 一直禱告, 期求主保佑JANJAN平安渡過, 我知自己吾係一個忠心信徒,
每次有事才懂禱告, 但請救救我JANJAN, 他很乖仔, 實在不該受苦...

也要多謝大家的祝福支持, 我深深感受到, 萬分多謝謝
otola 2010-5-2 11:37:51 PM
JANJAN明天你可能辛苦點, 因為兔爸要返工, 只有我帶你去坐巴士去睇BETTY,
加油, 你一定可以撐過去的, 一定可以的
mandycpi 2010-5-2 11:44:16 PM
janjan你真係好堅強!好叻呀你!
雖然今晚要好好睇住janjan, 但jan媽你都小心身體, 因為你仲要繼續照顧janjan架嘛! 仲有david呢..所以唔好攰親.....
mandycpi 2010-5-2 11:45:51 PM
"thanks God 感謝你令janjan勇敢地對抗病魔"
otola 2010-5-2 11:59:32 PM
多謝你MANDY, 這是我的責任, 是我當初做的不好,
mandycpi 2010-5-3 12:06:35 AM
"當初"都已經過左喇... "之後"更加重要...
相信你會好好珍惜這次機會喇...
津津豬 2010-5-3 12:17:14 AM
太好喇, 見到 JANJAN 平安回家, JANJAN 好叻叻呀, 要繼續努力呀,你係你媽咪嘅心肝宝貝黎嫁, 所有兔爸兔媽們都会支持你嫁, 要乖乖唷!
iris 2010-5-3 09:53:56 AM
我岩岩先睇到呢個post,
原來janjan唔舒服, jan媽加油呀~~有咩要幫手出聲呀~我住你咁近或者可以幫到你架~#^44^#
chacha 2010-5-3 10:19:47 AM
加油呀janjan, 有媽媽照顧一定會好快好番的!
(見到你打janjan唔肯食草粉果段好心酸, 希望janjan知道你是愛佢的!)
kikocheese 2010-5-3 10:31:23 AM
janjan番到屋企實在太好啦,janjan你都加油呀,主既然保佑左janjan出院,一定會保佑佢好番架,janjan要叻叻,戰勝病魔呀...............
珊迪小姐 2010-5-3 10:31:47 AM
我家charcoal都試過吾食野 果刻既擔心同憂心絕對感同身受
何況jan媽你努力左甘多日 大家都知你對janjan既愛有幾深
希望大家都比到正能量你 去同janjan一齊打敗病魔啦
積極d面對 janjan感受到嫁!!!
祝早日康復~~
mandycpi 2010-5-4 11:57:19 AM
JANJAN 好返d未呀... 繼續加油呀!

快速發帖