日前因大熱, 花花就病病地~~#^68^# #^68^#
而家好返好多了~!!!#^60^#

醫生話花花係怕熱既~~
返工, 家中唔可以開冷氣...
而家將花花家set 成咁~~  大家覺得ok唔ok??

比d意見丫~ 唔該~~~

elvisli 2010-5-6 11:00:14 AM
風扇不應直接吹住個籠

只要直氣流通就ok

可以掛一個溫度計係籠方便觀察
hkrchei2 2010-5-6 11:15:03 AM
原帖由 elvisli 於 6/5/2010 11:00 發表
風扇不應直接吹住個籠

只要直氣流通就ok

可以掛一個溫度計係籠方便觀察

唔該晒~ 多謝提醒~~#^74^# #^74^#
風扇會左右擺呀~~ 放心放心~
katy)) 2010-5-6 11:19:00 AM
夏日炎炎,我都係時候要幫呀B設計下~~~

花花唔攪個內置冰種咁乖~~~:039:  不過小心個冰種會滲水整濕花花。
風扇擺後D同埋唔好對住佢吹,兔地好容易流鼻水的!
smallsuishan 2010-5-6 11:30:54 AM
風扇唔好直吹....
我覺得就唔駛set得太多~~
hkrchei2 2010-5-6 11:32:04 AM
原帖由 katy 於 6/5/2010 11:19 發表
夏日炎炎,我都係時候要幫呀B設計下~~~

花花唔攪個內置冰種咁乖~~~:039:  不過小心個冰種會滲水整濕花花。
風扇擺後D同埋唔好對住佢吹,兔地好容易流鼻水的!

不過小心個冰種會滲水整濕 <- 你指內定外~??

花花唔攪內置冰種咁乖 <- 花花只係為食, 係食物先會攪 #^74^# #^74^#
hkrchei2 2010-5-6 11:38:43 AM
原帖由 smallsuishan 於 6/5/2010 11:30 發表
風扇唔好直吹....
我覺得就唔駛set得太多~~

過幾日我會同花花換個大d既籠~~
就會冇咁迫呀~ #^74^# #^74^#
katy)) 2010-5-6 11:43:52 AM

回復 6# 的帖子

我指內置冰種。

呀B咩都攪 = =" 所以佢屋企好簡潔
hh0 2010-5-6 11:53:04 AM
你放咁多冰種, 好易滴水整濕花花同附近
hkrchei2 2010-5-6 11:53:36 AM

回復 8# 的帖子

我係鐵盒裡面有毛巾包住冰種~~ 只係有少少水係盒面~~
hkrchei2 2010-5-6 11:56:35 AM

回復 9# 的帖子

咁應該放幾多先岩~???#^77^# #^77^#
smallsuishan 2010-5-6 11:58:45 AM
我覺得一個風扇遠距離吹就得
因為如果個個位都吹住
如果兔兔唔想吹風 都冇位lee
hkrchei2 2010-5-6 12:01:01 PM

回復 12# 的帖子

明白~!!#^75^# #^75^#

多謝提點~!!!!!#^9_003^#
joycecmc 2010-5-6 12:13:56 PM
不如你買塊雲石俾佢墊住呀,佢會好舒服架!!
elvisli 2010-5-6 12:35:04 PM
其實左右擺地吹住個籠都唔好..前題是只要空氣流通就ok..唔洗將風扇的風吹到兔兔

快速發帖