係咁既,,暑假都就黎啦,,
我同我d朋友每年暑假都會去玩(年青人麻~~)
咁今年我fd問我(我都有問我個fd)
我地今年去邊到玩好呀??
上年我地就去台灣,,其實今年諗住再去多次,因為台灣真係好正
d野好平.....而且又近~~搭一搭飛機就去到~

但你地覺得去邊到旅行好呢~~
大家討論下啦#^11^# 竹
Maggie)) 2010-5-9 07:37:11 PM
:015:

我都係去台北...
:048:

你幾時去.....我多數會去北投果度  ^^
明月 2010-5-10 05:52:58 PM
有得去旅行真好,
我從來都未搭過飛機的
真係大鄉里
Maggie)) 2010-5-10 05:56:00 PM
原帖由 明月 於 2010-5-10 05:52 PM 發表
有得去旅行真好,
我從來都未搭過飛機的
真係大鄉里

等你囡囡大個d先去旅行丫...... 如果太細個去旅行,佢會唔記得gar……:057:
hkrchei2 2010-5-11 09:16:35 AM
去台灣幾好呀~~
我前年, 自己一個去, 台北+花蓮~~#^64^# #^64^#

花蓮d風景好靚呀~~~#^65^# #^65^#

ssc314去旅行, 係想shopping or 睇風景 or 睇古跡...?? #^60^# #^60^#

Maggie)) 2010-5-11 01:32:19 PM
原帖由 hkrchei2 於 2010-5-11 09:16 AM 發表
去台灣幾好呀~~
我前年, 自己一個去, 台北+花蓮~~#^64^# #^64^#

花蓮d風景好靚呀~~~#^65^# #^65^#

ssc314去旅行, 係想shopping or 睇風景 or 睇古跡...?? #^60^# #^60^#

咁你有無咩好介紹,因為台北我去過好多次……我prefer去relax下......(唔想去西門町同埋淡水)介紹下丫:057:
ssc314 2010-5-11 11:11:37 PM
其實我d朋友問我去唔去福建...
但我又唔想去wor~
問緊我媽去唔去日本,佢又想去韓國
最後我話::唔去啦,好煩(今日燥狂左d)
其實係因為2女女冇人照顧
hkrchei2 2010-5-11 11:39:16 PM
原帖由 Maggie 於 11/5/2010 13:32 發表

咁你有無咩好介紹,因為台北我去過好多次……我prefer去relax下......(唔想去西門町同埋淡水)介紹下丫:057:

我個次去花蓮, 主要係去太魯閣, 係風景區黎呀...
我覺得好靚, 由台北坐火車去花蓮~~~
叫HTL 幫我BOOK TOUR 去太魯閣, 包埋午餐 NT988元 + 酒店 OR 火車站接送; 玩一整日~~~
http://www.taiwantourbus.com.tw/ ... ntent.php?tourId=98

不過, 我上次去花蓮就只係兩日一夜; 只係住花蓮火車站附近既酒店;
如果多D時間, 可以住下D民宿, 好靚呀~ (有D係對住一望冇際既海)

#^77^# #^77^# 我有寫係BLOG丫... 可以睇下呀~#^24^# #^24^#
hkrchei2 2010-5-11 11:40:37 PM
原帖由 ssc314 於 11/5/2010 23:11 發表
但我又唔想去wor~

我都好想去日本~~不過,太貴了∼ #^47^# #^47^#  

再PLAN 下先啦, 如果係SUMMER既都仲有時間∼∼
唔洗擔心∼∼
Maggie)) 2010-5-13 05:53:22 PM
原帖由 hkrchei2 於 2010-5-11 11:39 PM 發表

我個次去花蓮, 主要係去太魯閣, 係風景區黎呀...
我覺得好靚, 由台北坐火車去花蓮~~~
叫HTL 幫我BOOK TOUR 去太魯閣, 包埋午餐 NT988元 + 酒店 OR 火車站接送; 玩一整日~~~
http://www.taiwantourbus.com.tw/ ...

你好寫得好細心,d相都執到成為一相過..........我好羨慕你自己一個人去,不過,我mama一定唔比我自己去!:056:
Maggie)) 2010-5-13 05:55:17 PM
原帖由 ssc314 於 2010-5-11 11:11 PM 發表
但我又唔想去wor~

兔爸話,今年可能會去korea教我滑雪 ^^ (不過,唔知係唔係真的.....年年都話去邊去邊,年年都只係去左台北/macau:050: )....

去得太遠,我又唔放心小b:050:
ssc314 2010-5-13 10:54:27 PM
我岩岩返屋企個時有個奇想
我想浪跡天涯~~想去一個地方,然後感受當地既文化氣息
再用文字記6低,影相
hkrchei2 2010-5-14 09:17:58 AM
原帖由 Maggie 於 13/5/2010 17:53 發表

你好寫得好細心,d相都執到成為一相過..........我好羨慕你自己一個人去,不過,我mama一定唔比我自己去!:056:

我上次都係訂好晒野, 出發前一個星期先同baba mama講~~
而男朋友就... hahaha 飛到過台灣先sd email比佢~~~#^64^# #^64^# #^64^#

太早比佢地知, 佢地好阻我出發~ (或者...係要跟住我去~... hahaha)
hkrchei2 2010-5-14 09:19:25 AM
原帖由 ssc314 於 13/5/2010 22:54 發表
我岩岩返屋企個時有個奇想
我想浪跡天涯~~想去一個地方,然後感受當地既文化氣息
再用文字記6低,影相

我都想丫~~ 不過,要好多時間+$$$

有冇諗過工作假期~????
ssc314 2010-5-16 01:42:15 PM
工作假期??係咩黎架?????
其實大家仲有去過邊到旅行或者覺得邊到好玩~
大家分享下呀~

快速發帖