係咁既,,暑假都就黎啦,,
我同我d朋友每年暑假都會去玩(年青人麻~~)
咁今年我fd問我(我都有問我個fd)
我地今年去邊到玩好呀??
上年我地就去台灣,,其實今年諗住再去多次,因為台灣真係好正
d野好平.....而且又近~~搭一搭飛機就去到~

但你地覺得去邊到旅行好呢~~
大家討論下啦#^11^# 竹
hkrchei2 2010-5-16 10:31:06 PM
而家有幾個國家都有工作假期, EG 英國, 日本, 澳洲
係去一年, 一邊工作, 一邊HOLIDAY~~~ 學下野~ 體驗一下當地文化...
有D人.. 放一年假OR辭工咁去~ 而且有年齡限制...

我未試過, 不過, 可以上網SEARCH下, 應該好多丫~~~~~

上年我去左沖繩, 都好好玩... 可以自駕遊~~ 又可以潛水~~~#^74^# #^74^#
(不過, 去左成年都未得閒整遊記#^77^# #^77^# )
ssc314 2010-5-20 11:41:54 PM

回復 16# 的帖子

我都有聽過呀
好似好好玩咁

沖繩...oh!!!!陽光與海灘!!!
好想去呀!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
不過日本d野而家好貴呀!!!!
而且我d功課錢勁貴,,,所以而家都盡量節省少少
都唔知去邊到好啦而家~我媽又話想去韓國
其斤 2010-5-22 06:16:19 PM
:033: 琴日岩岩係台灣番來~(同男朋友去>///<)
真係好好玩>v<玩左6日都好似玩唔晒。。。
(台北車站->天母->市林->菁桐->九份->十份->基隆->瑞芳->西門町)
自由行超級方便。。。(如有時間不妨到台北近郊的地方~好靚好舒服)
一本自遊天書+少少半喊淡國語=足以過活6日...XDDD
加上台灣人極度好客>///<足以令人樂而忘返
番到香港時~仲帶多個載滿幸福的小小肚"南"~~XD

可能金年年尾會再去多次-v-+++
hkrchei2 2010-5-24 12:40:57 AM
過兩日我去世博啦~!!!! 返黎再同大家分享啦~!!
Maggie)) 2010-5-24 10:39:33 AM
原帖由 hkrchei2 於 2010-5-24 12:40 AM 發表
過兩日我去世博啦~!!!! 返黎再同大家分享啦~!!

:022: 我都想去呀……等你影多d相post上黎丫﹗

同埋,好多人都講,佢地係唔會排隊gar﹗如果佢地太過份先話佢地一句半句丫,小心d,比d耐性﹗

同埋上海而家好熱gar la,記得帶風扇仔呀 ^^
hkrchei2 2010-5-24 11:13:12 PM
原帖由 Maggie 於 24/5/2010 10:39 發表

:022: 我都想去呀……等你影多d相post上黎丫﹗

同埋,好多人都講,佢地係唔會排隊gar﹗如果佢地太過份先話佢地一句半句丫,小心d,比d耐性﹗

同埋上海而家好熱gar la,記得帶風扇仔呀 ^^

THX~ MAGGIE~!!! 多謝你提醒~我會帶風扇仔呀啦~~

快速發帖