我隻兔兔係女仔泥既, 3個月大
都養左佢差唔多2個月架啦
今日幫佢梳毛果陣發現佢生殖器官果度生左粒好似暗瘡咁樣既瘡仔 (下面有圖)
有冇人曾經發生過類似既情況?

而且我係外國住,
要係呢度搵個有經驗既兔仔醫生都唔係咁易..
麻煩各位幫幫我!

藍圈-
光之天使)) 2010-5-9 09:56:32 PM
無見過呢d情況wor...
或者你再觀察一排睇下會唔會無左~
期間都搵下邊度有好既兔兔獸醫~
hh0 2010-5-10 12:18:10 AM
睇唔明張相既位置呀
反而想知道左上角粉紅色係咩黎
無毛定甩左毛d 皮膚?
connie0909 2010-5-10 12:19:02 AM
我諗佢應該係手指黎~~
hh0 2010-5-10 12:37:51 AM
oic....最初以為係旦旦, 但呢隻係囡囡
原來係手指, 哈哈
粒瘡就真係未見過
Futagoza_Kaniza 2010-5-10 12:44:39 AM
睇下醫生好wor, 生係果個位可能係泡疹/梅毒...
Vinkivan 2010-5-10 04:17:17 AM
你係喺邊個國家呢???
你有冇喺網上search過你嗰度有冇好似香港兔協咁樣嘅慈善機構??
因為我喺加拿大, 以前都唔識邊度有好嘅醫兔獸醫, 攪到帶個仔睇咗間黃綠醫生, 仲間接害死咗佢, 後期搵倒呢邊嘅兔協, 佢哋介紹咗呢邊嘅醫兔獸醫俾我哋, 咁就唔駛亂咁搵醫生睇。

所以, 希望你都嘗試喺網上或者去寵物店度問下有冇兔協呢啲機構, 未必一定係大型慈善機構, 但至少可以俾到好嘅suggestion俾你!!!!
bonedog 2010-5-10 01:05:51 PM
先前我家普樂都有生咁樣一粒仔 之後我搵生理鹽水抹下佢無耐就好番

快速發帖