唉 黎緊7月屋企要裝修
唔想MOTO係屋企食塵食灰
擺去家姐屋企又冇人照顧佢
逼於無奈問定大家, 如果寄養兩至三個星期邊到好? 價錢又會係點?

我都仲諗緊辦法, 我大學生, 暑假會有實習做, 三千蚊個月, 有冇兔友知道港島區邊到有屋租3千-4千?
夠住我同兔兔就得架啦

屋企人唔幫我就要自己諗辦法啦..
光之天使)) 2010-5-18 11:24:21 PM
放去你家姐屋企,
你每日去照顧moto
or你直程住去佢度得唔得??
你租一個月...好難租架wor...
或者你試下去d細既地產舖問下有無短期租盤la~
cafekaleo 2010-5-18 11:37:59 PM
唔得呀......有姐夫係到......佢已經唔係幾想moto上去
仲要我每日上去佢一定唔比
wm20472 2010-5-18 11:51:44 PM
150-200呎單人套房, $3000-4000應該租到的
不過, 單人套房住的人品流複雜, 你要小心人身安全

其實你住港島那區? 看看有無兔友可以幫忙比你兔仔住一個月
你亦試下打電話去兔協問下
kwankiuleung 2010-5-19 12:38:52 AM
有動物酒店呢樣野既@@你可以去睇睇
williamchw 2010-5-19 03:03:11 AM
兔協寄養優惠月費每月$1,000咋,可以諗吓.:003: :003:
stephanielwk)) 2010-5-19 04:37:07 AM

回復 1# 的帖子

it's really hard to find a apartment only rent for a month.
you can consider put him to 兔協 if you don't have any way.
the other aniaml hotels...for me i'll worry about it because usually for dogs or cats,you don't know the staff good at take care bunny or not!
wm20472 2010-5-19 08:00:23 AM
動物酒店....見網友其他post
唔係咁好住, 好多時住完返來會染一些病
光之天使)) 2010-5-19 01:17:45 PM
睇下有無港島區兔友可以幫你睇住moto~
你隔日上去照顧返佢la,
又或者...你睇下附近有無8 號果d?我見好多兔友都係放去8 號~
(雖然我自己就會唔太放心,不過總算係個辦法)
兔協都可以考慮既~最後辦法~

因為你租一個月,好難租架~
動物酒店我都唔建議,太危險喇...我寧願揀8 號la
珊迪小姐 2010-5-19 02:26:33 PM
原帖由 williamchw 於 2010-5-19 03:03 AM 發表
兔協寄養優惠月費每月$1,000咋,可以諗吓.:003: :003:

甘抵!?甘就好過自己同兔兔搬出來住啦...
出面通常吾會出租一個月甘短!!
cafekaleo 2010-5-19 07:33:48 PM
多謝晒各位~~屋企搵到一間可以帶埋moto既樓租一個月...
可以自己照顧佢 唔駛比人寄養 ^_^!

快速發帖