話說E幾日去完台北返黎...
去過1條寵物街..見到有間賣兔仔既..
好慘呀佢地...個籠又細又有網低...
有D係個箱到...D人又唔清CC...攪到干曬..
佢地又再柯..好DIRTY!!:022:
睇到佢地都慘..

achers 2010-5-20 02:05:50 AM
好慘呀...唔病就奇啦:050: ...d人冇人性
fishbu 2010-5-20 02:07:36 AM
...你有冇上taobao睇D人點賣兔仔...
寄比你............
jovi 2010-5-20 03:22:22 AM
:046: 寄... :056: :056: :056:
kwankiuleung 2010-5-20 04:46:06 AM
病左都唔知啦=.=
Maggie)) 2010-5-20 10:26:47 AM
:054:

環境好過我上次見到的,我上次去士林,幾隻成兔向同一個玻璃箱中,連坐既地方都唔夠............果次睇完個心好痛﹗:050:

今次起碼都有得坐下、訓下丫……
katy)) 2010-5-20 11:18:47 AM
每次聽到都心疼…

沒辦法,他們只當兔子是商品。就算好心提一提佢地,只會被兇或叫你買左佢。
台灣夜市會將兔崽們(迷你兔<<其實冇呢個品種)當成遊戲獎品…迷你兔不再迷你的時候又被遺棄T_T
fishbu 2010-5-20 12:26:43 PM
原帖由 jovi 於 2010-5-20 03:22 AM 發表
:046: 寄... :056: :056: :056:

係啊- -"我真係唔係好明點寄......
connie0909 2010-5-20 01:46:52 PM
原帖由 Maggie 於 2010-5-20 10:26 AM 發表
:054:

環境好過我上次見到的,我上次去士林,幾隻成兔向同一個玻璃箱中,連坐既地方都唔夠............果次睇完個心好痛﹗:050:

今次起碼都有得坐下、訓下丫……

我都係係士林黎嫁E到~~
Maggie)) 2010-5-20 02:21:49 PM
原帖由 connie0909 於 2010-5-20 01:46 PM 發表

我都係係士林黎嫁E到~~

我認得:051: ,所以咪話佢地環境好左lor………總之,去到果度,d人雖然知道你係hk人,但佢地都會講﹕「好多hk人都會在台灣買動物返去的…問佢地入口証果d問題,佢地都話ok」…咁都已經知道佢地有幾鍾意動物啦﹗:054: :054: :054:

:050: :050:
Maggie)) 2010-5-20 02:26:19 PM
其實我果時都想影相,但個心痛到睇左一眼就無再睇了……

果時,我仲同兔爸講﹕「下次帶小b過黎睇下,等佢睇下自己有幾幸福:056: ,等佢仲成日(呼)我﹗﹗蝦我﹗﹗:052: 」

不過,台灣既兔仔,售賣環境真係好差好差﹗佢地係無草食,只有糧食……:050: 白雪雪既毛,既然全身都會淡黃至深色不等(d黃色,你地知係咩事la﹗)
firen_freeze)) 2010-5-20 03:19:58 PM
我上次去士林...

見到兔兔好似用D雞籠黎裝.......:022:
Jessie)) 2010-5-20 03:25:03 PM
我去廣州 SHOPPING 既時候都見到類似圖中咁, 不過大陸果D仲慘過呢度....無冷氣嫁.....
D人係唔係傻嫁!!用下腦啦!!用燈對住D兔仔, 唔中暑就有鬼啦!!!!

katy)) 2010-5-20 03:27:41 PM

回復 11# 的帖子

嗯… 所以果邊d兔仔牙患比較嚴重.... :004::007:
喵女)) 2010-5-20 08:27:02 PM
睇黎HK GE寵物店已算有良心..

快速發帖