邊度有剪毛呢?good??

佢這星期不怎樣吃(糧就吃得快)、水也少喝, cc也少(near no) ,用冰十風扇都沒用,只是開了冷气才好些。但我不受得泠。只是給牠ヌ好浪費,点好呢!?
small_tra 2010-5-21 11:19:09 AM
如果佢覺得熱~應該佢自己會飲多d水~~!
naBboy 2010-5-21 11:44:42 AM
如果佢覺得熱~應該佢自己會飲多d水~~!----------------------------He even does not go to drink and pp.
光之天使)) 2010-5-21 12:59:25 PM
唔飲水!?!?
仲要接近無便便??
又食少左草??

我覺得兔兔已經接受腸停,甚至已經腸停!

係白天唔食唔飲,定係成日都唔食唔飲呀?
如果佢真係接近無便便,已經出左事架喇!! 要盡快睇vet架!

btw,
當然係開冷氣好la~
最多你自己披件衫or被仔,
因為成間屋氣溫低d~兔兔會舒服好多~

但如果你話唔想開冷氣既,
或者學兔友咁整個小型冷氣比兔兔係籠入面涼~
不過就相對無咁涼架喇~而且你要定時換冷種等等~
wesky 2010-5-21 01:11:05 PM
如近乎無便, 就腸停啦......
睇下醫生好.. 快
otola 2010-5-21 01:12:11 PM
呢幾日又HOT 又WET, 請開幾日冷氣試試看兔兔有冇改善
fishbu 2010-5-21 02:30:14 PM
我睇你隻兔兔係病唔係熱.......
冇便便=好危險
你有冇幫佢按摩肚仔,,
naBboy 2010-5-23 10:03:27 AM
He drinks and eat a bit more after swithing on air-conditioner.  Also, he eats vetetables and 'his food' quickly everytime.

便便 less+ urine less, He even move anymore.  But the conditon getting better if switching on the air-conditionr.  He walked around too.

He bit me for 3 times in this week.  I am very angry and unhappy.  

He never reply to me when calling his name(4 months la).  How can I teach him?
Futagoza_Kaniza 2010-5-23 12:16:24 PM
呢d係腸停既訊息, 你最好快d帶佢去睇定醫生..
光之天使)) 2010-5-23 01:08:14 PM
少便便,少尿,
但係你又話佢有食野,
咁即係有入無出?

我就咁聽就幾嚴重喇~

至於聽你叫名,唔咬你呢D...
都係等佢身體好返先教LA...依家佢咁樣...唔係學呢D既時候...
lingyan 2010-5-23 11:23:23 PM
飲水少會影響食慾,再而引致腸停,
盡快求醫吧!
naBboy 2010-5-24 07:32:55 PM
He drinks water much in these two days. But ate less grass.  then he ate much vegetables and 糧.  So, i think he just '嘴刁'. 無開冷气牠也有走動.  thanks.
光之天使)) 2010-5-24 08:05:26 PM
食少左草,
但係食多左糧/菜~

如果你認為佢係咀刁~
請係唔好寵佢~
兔要食草腸胃先會好,
你見佢食多菜/糧就比多佢~只會令佢病~

諗清楚
naBboy 2010-5-24 08:48:27 PM
ok.  thanks.

快速發帖