話說兩個月之前已經帶佢去R記剪過一次,話咁快又長返曬,(R記太遠,我住上水)
尋日我又帶佢去(大埔龍X村)剪,今次我就全程睇到實(可以偷師)and(睇過栗子既剪毛事件)
一開始個姐姐一剪就剪落棉花仔個頭頂到(我心知佢好唔開心):008:
後來我地傾計先知個姐姐第一次幫兔兔剪毛:046: (棉花仔做左白老鼠)
我個心都好驚又覺得好彩冇放低佢就去左行街:048:
最後都有我既協助and視線都冇離開過你之下安全完成
(返到屋企我都覺得d毛一忽忽,我就試下攞把牙剪幫佢修下)
原來都幾容易....以後棉花媽就親自幫棉花仔操刀好無呢:073:

happygirl2009 2010-5-22 04:07:09 PM
哈哈,我自己幫森美剪,剪到佢成個菠蘿釘咁:051:
因為冇咩野都唔想佢出街,費事佢嚇親
m1k1 2010-5-22 04:23:08 PM
#^51^# 我都系自己泥架咋
光之天使)) 2010-5-22 05:15:49 PM
係呀~其實用牙剪都好容易~
兔婆成日都用牙剪幫total剪既~

不過就要兔兔乖d坐定囉~
因為都幾花時間~如果剪到一半兔兔走左...就會一忽忽架喇~haha
lingyan 2010-5-22 05:22:33 PM
都剪得幾令wor,
唔錯 !!

我尋日都幫miffy剪左,成隻細個哂,
但就無棉花仔剪得咁令啦 ^^
achers 2010-5-22 06:14:14 PM
happygirl:棉花剪完毛成隻羊仔咁:073: 我下次都係自己幫佢剪都驚佢嚇親一來我依家都識剪lu
光之天使:個衰仔無時停架,我都要帶佢去d唔熟既地方先得呀....
lingyan:本身一忽忽架(佢發脾氣唔彩我):036: 我返到屋企修左成個鐘先順眼d(佢先肯應下我咋)
hamster1013 2010-5-22 08:11:08 PM
剪得幾好丫~
啱啱個星期日都幫布甸剪咗毛~
剪完之後,布甸由一隻大碼兔變咗做細碼兔~
syl 2010-5-23 03:31:57 AM
哈哈 好攪笑 得個頭有長毛毛 XD

我最近有個方法幫momo剪毛   
因為MOMO 好鐘意LAM 人
所以比隻手指佢LAM
佢就會坐定定比你剪
如果唔係佢就係咁追住交剪聞 xddd
naBboy 2010-5-23 10:19:53 AM
HOw to cut ah?  Use scissors or electric machine??  Please teach me.  Thanks.
guinan 2010-5-23 10:27:42 AM
我都自己幫陳嬌剪左...
即刻瘦左成幾個碼~
哈哈哈...

不過我剪唔到個頭果d,就由得佢lu~~~
KANGAI=] 2010-5-25 10:07:42 PM
哈哈...
我家的小白仔仔都係我同爸爸一齊幫佢剪的=)
不過佢D毛毛好快長反><

快速發帖