Super Rabbit Outsmarts Hunting Falcon !!
非洲閃避力最強兔仔
(商台)2010年6月1日 星期二 15:42

【商台互動國際組】國內網友轉載非洲最會閃避的野兔,也許小雞需要母雞保護才能免受麻鷹攻擊,但這隻非洲野兔未免太強悍。高速轉身、假動作、恰到好處的跳躍,空中的猛禽一樣有頭痛時候。

--------------------------------------------------------------------------------
原來非洲都有兔仔ga! 我成日都"鵝"呀b唔好食剩d草,非洲d小朋友(兔)冇啖好食ga!
兔爸仲話我非洲係冇兔仔!!#^30^#
Maggie)) 2010-6-1 04:34:36 PM
我成日都"鵝"小b唔好食剩d草,其他無屋企住果d小朋友(兔)無啖好食ga!:057:

真係好驚佢會被獵鷹食左:050: 不過,佢d假動作好勁﹗:010:

天才文仔 2010-6-1 04:40:01 PM
呢隻衰仔真的稱得上是"地上最強野兔"
是當之無愧了.
:015:
otola 2010-6-1 04:42:45 PM
m1k1 2010-6-1 05:17:45 PM
希望佢真系冇事啦..
katy)) 2010-6-1 05:53:05 PM
最慘係周圍都冇地方比兔仔躲避同冇食物… 唔知兔地食D咩為生#^66^#
KANGAI=] 2010-6-1 10:33:19 PM
嘩...真的超強呢..
penny922 2010-6-2 08:46:07 AM
我驚佢地日日都係咁,嚇死...
不過適者生存,希望係我「諗多左囉~~」
珊迪小姐 2010-6-2 02:29:58 PM
兔兔跑得好快呀~!!#^4_002^#
應該算是野兔既野外求生本能吧...
題外話:請注意野兔不同寵物兔
家兔係絕對無甘強既!!所以請勿放生寵物兔!!#^31^#

快速發帖