本人想養兔,
請問各位有無幫襯過荃灣8 號
Maggie)) 2010-6-13 11:00:29 PM
領養會更好……

你睇左未WEBSITE未﹖ 愛協同埋兔協﹗好多好靚同埋好健康既兔兔GAR……:050:
兔仔怡v3v 2010-6-14 12:05:48 PM
琴日去屯門8 號到拎草.. 個姐姐話屯門呢邊有兩隻兔兔待領.. 有冇興趣丫!?
otola 2010-6-14 12:32:14 PM
樓主你好, :001:
希望你買 or 領養前做多點資料搜, 認識多點兔兔的起居飲食習慣,
我自己覺得, 係summer 養兔, 難度會較winter 高,
因為兔兔怕熱怕濕 , 有好多要注要的地方,

不要一時心急, 抱住 "養左先算" 的心態,
兔兔生命很寶貴,

呢個forum 有好多有經驗的兔友, (不是我, 我也在學習中)
also 好多有用的 article, 對養兔好有幫助
chacha 2010-6-14 04:45:30 PM
8 號的兔仔好似有出世紙,見荃灣果間都照顧得幾好,兔仔個鼻冇乜黃,
不過買左都要睇醫生做檢查,建議你睇定所有關於兔仔的日常生活資料,
同埋有冇經濟能力 (最基本:買籠、買糧、買草、買水樽、買貓紗、買冰種、買梳、買廁所、睇醫生),
有冇時間 (做兔奴要執屎、換籠、陪玩、梳毛同埋留意佢的身體健康),
有冇耐性 (教去廁所、放出黎要睇實佢),
總之長氣都要講.....兔仔呢種動物太脆弱 :041:
firen_freeze)) 2010-6-14 05:52:44 PM
冇乜誠意o既發問方式...都唔知理唔理你好#^77^#

俾唔到大家兔友知道你真心想養定係想玩玩下...
豆腐 2010-6-15 12:03:12 PM
原帖由 chacha 於 2010-6-14 04:45 PM 發表
8 號的兔仔好似有出世紙,見荃灣果間都照顧得幾好,兔仔個鼻冇乜黃,
不過買左都要睇醫生做檢查,建議你睇定所有關於兔仔的日常生活資料,
同埋有冇經濟能力 (最基本:買籠、買糧、買草、買水樽、買貓紗、買冰種、 ...

-.-我成日見d兔兔打"黑次" 又用木康"
我係上1層返工...

快速發帖