獅子兔仔仔一隻
男仔
啡色
5個幾月大
健康活潑
跟屎塔,沖涼粉,一包T草,小許糧,一包營養草,草兜,草球(唔包籠,水樽,猫沙)
有意請pm,屯門區交收

http://www.discuss.com.hk/viewth ... &extra=page%3D1

千千 2010-6-15 10:59:03 PM
但 佢 好 似 成 張 圖 都 無 草>"<
:028:  甘 點 得 牙"
可惜 我 未 搵 到工
搵 到 都 想 收 佢 返 黎:029:
m1k1 2010-6-15 11:17:12 PM
千千你搵緊工啊?我都搵緊啊!!要拿拿林搵錢比叮叮絕育啊我
m1k1 2010-6-15 11:18:06 PM
冇草已經衰,仲要成個碗都系糧!!#^62^#
fishbu 2010-6-15 11:47:26 PM
交收........講到好似貨....:061:

我今日行過1間pet shop (新加坡) 見到有2隻兔兔...
一條草都冇... 便便仲好細粒...(但佢地已經幾大隻下...)
好慘啊:063:
m1k1 2010-6-15 11:51:01 PM
原帖由 fishbu 於 2010-6-15 11:47 PM 發表
交收........講到好似貨....:061:

我今日行過1間pet shop (新加坡) 見到有2隻兔兔...
一條草都冇... 便便仲好細粒...(但佢地已經幾大隻下...)
好慘啊:063:

真系命苦啊!!
lunguide 2010-6-16 12:51:52 AM
我早幾日在樂富的Q-PXT見到幾隻兔仔又係無草,佢出面貼住Not for sale,我忍唔住同個SALE講要加草,佢重"DULL"話D兔仔剛食哂D草,我就「教導」佢一番,兔仔係要不斷有草俾佢食,以保持腸胃胛臑動。咁佢好似做樣的即時加草,D兔仔重積極企高爭草食TIM,真真慘。
redbean 2010-6-16 02:11:23 AM
我阿妹上個星期去左金魚街, 話好多鋪頭d兔兔都無草食:077:
penny922 2010-6-16 11:34:24 AM
屯門華都一樓的外圍有一個男人學人賣兔仔、松鼠、倉鼠、龍貓,
我次次行過都見一隻灰黑兔仔被放在走廊外,好天晒,落雨淋,
又係一條草都冇,得少少兔糧同一小兜水,早幾日仲衰,同一個籠,
放埋隻龍貓入去,好想XYZ佢﹗
聽講佢之前有批兔仔已被佢搞死晒...
YHY 2010-6-16 12:19:17 PM
松鼠都有得賣#^66^# 點養呀.....#^4_002^#
PhoenixY)) 2010-6-16 11:03:46 PM
原帖由 penny922 於 2010-6-16 11:34 AM 發表
又係一條草都冇,得少少兔糧同一小兜水,早幾日仲衰,同一個籠,
放埋隻龍貓入去,好想 ...

我都經過個間鋪, 初時以為好以8仔個D都叫做好少少啦, 點知係好細間. 個次見到D兔仔全部都係白底黑眼圈, 個身都有少少黑紋. 我覺得係同一胎繁殖出黎囉, 我即時想起成日有段片話係屯門兔仔場個段. 一睇就知間鋪對動物係無愛心, 只係為錢. 睇左兩眼就走了, 我唔會再落去, 唔想見到心UP.
千秋王子 2010-6-16 11:11:02 PM
兔仔比人無良對待都唔係小見嫁啦-,,,-
都要睇下個無良程度去到邊....
不過呢d都唔係最嚴重都但係嚴重果d黎嫁啦~~
如果我地可以拎個心出黎拯救呢d兔仔咁就好啦:041:
不過我重係小朋友真係愛望能助:077:
mandycpi 2010-6-16 11:42:23 PM
生活環境好差咁wor, 得5個月大, 一定又係玩悶左唔要兔兔喇... 可憐..... :068:
iu1115 2010-6-26 05:46:46 PM
原帖由 penny922 於 2010-6-16 11:34 AM 發表
放埋隻龍貓入去,好想 ...

我成日經過都會去睇下~見到d兔兔好慘~成日都冇草食#^37^#
holly920 2011-1-28 08:44:12 PM
我有意收養佢, 請問你送養了沒有

快速發帖