森美仔今天走了
太突然
我承受不了

這幾天森美仔食野時多時少
昨晚牠開始不太食和不渴水,不過仍肯食好少好少葉
我餵牠食草粉和渴水
本來今天book了看Dr.Ma
可惜森美仔支持不了...
就在我的身邊斷氣了....
我摸著牠的身體
不停的搖啊搖..
可是牠就是不再醒來了...

我的乖寶貝
就這樣把媽咪撇下...

由領養你回家開始
你一直帶給我喜悅和希望
把我的生命填得滿滿的
謝謝你
我雖然不能看著你成長
但卻能有幸陪你走這最後一段路

森美仔
媽咪永永遠遠都會咁愛你,都會掛住你
我真的捨不得你...
你可以回來嗎?

火化的事宜已經辦好...
遲幾天我會把森美仔的骨灰接回家..

對不起

這粒種子會與你的骨灰一同埋葬,我對你的愛也會永遠伴你相隨

這粒種子會與你的骨灰一同埋葬,我對你的愛也會永遠伴你相隨

再見了,我的唯一寶貝森美仔仔

再見了,我的唯一寶貝森美仔仔

katkat 2010-6-21 09:21:04 AM
森美森美,你在彩虹橋要好好的生活喔,不再要森美媽擔心。
森美媽:這消息很突然,但見你多日沒有留言,心裡已感情況不妙。見你盡心盡力照顧森美仔,相信牠是知道的。請你在懷念森美仔的同時,繼續支持領養。
hkrchei2 2010-6-21 09:23:23 AM
太突然了~~~

森美媽, 唔好咁傷心啦~
森美有你咁鍚佢既媽媽, 佢一定好開心...

放心啦, 我會叫中津同森美一齊, 佢地係彩虹橋會好快樂~~
guggg 2010-6-21 10:40:36 AM
真係好突然...
突然到唔知可以講咩
相信森美仔一定會感謝有你既照顧同愛鍚
佢離開痛苦 以後係彩虹橋到開開心心咁玩同食
佢一定會係彩虹橋看守住你架
放心啦
katy)) 2010-6-21 10:44:48 AM
森美仔rip...#^56^#
天才文仔 2010-6-21 10:47:32 AM
森美媽為森美仔付出的努力,關懷,大家都見到的.
無奈上天要帶森美仔走.....
好人好兔要分開....今天有點不開心與無奈......

森美媽絕對是一個好主人,好媽媽!!
願森美種子能長埋我們心中.
Vinkivan 2010-6-21 10:54:20 AM
看見森美呢個消息, 我係幾咁唔願意見倒, 真係好怕再見倒有兔兔離開了...

森美媽... 你要振作啊~ 森美喺最後嘅日子裡能夠遇到你係佢最大嘅福份, 你對佢嘅愛隨咗森美, 我哋呢度任何一個認識森美媽嘅人都會一樣感受到, 雖然你哋相處嘅日子好短暫, 但你俾到森美有最大嘅幸福, 快樂~!!

波子同湯丸會喺彩虹橋幫忙照顧森美咖~ 唔好太擔心~!! 喺彩虹橋森美只會有無限嘅快樂, 唔會再有痛苦, 佢會永遠記住有你呢個好媽媽!!!!

森美... R. I. P.
Cody)) 2010-6-21 11:04:21 AM
森美離世既消息, 真係得來太突然...., 記得在兔協時我用森美做護理班的兔兔, 因為他很似小b, 想不到.....森美 R.I.P. 森美媽,你要好好保重!

溫馨提示: 各位兔友, 當你發現你兔兔發始不吃草的時候, 便要要很留心, 因為開始不肯吃草而又肯吃糧及菜, 也已經是腸塞的先兆, 已經需要帶他們去看VET. 到了連菜及糧都不吃時, 很多時都已經太遲.
otola 2010-6-21 11:14:13 AM
森美, 你不是乖乖的吃草粉和藥嗎 ?
你的離開, 我也很傷心, 你太狠心了,
你媽很愛很愛你, 他為了你的病而担心,
我知你己很努力, 但天父想你舒服點, 把你帶走了

rip,:054:

森美媽  ... 加油
BarbaraFok 2010-6-21 11:26:56 AM
森美仔RIP:047:
biomama 2010-6-21 11:27:49 AM
剛剛知道依個消息...好突然...忍不住哭了出來
記得我們一起在兔協做義工清籠同上堂...
森美仔在兔協時常常中槍瞓覺...在我心目中他真的好乖好可愛!

森美媽...
森美仔能夠遇到你, 有你陪伴已經好幸福.
你是一個好好的兔媽, 我相信森美仔亦都感受到你的愛..在這些日子過得很快樂
終有一天你們會在彩虹橋再相遇的..

森美仔..一路好走!
bonedog 2010-6-21 11:31:58 AM
森美仔 rip..
太突然啦, 希望森美媽你好好振作!
遇上你已經係森美仔一生的福氣~
mandycpi 2010-6-21 12:07:40 PM
振作呀, 森美媽, 森美仔會係彩虹橋有好多朋友, 唔洗擔心佢..
kiki_kiki 2010-6-21 01:14:45 PM
睇完我都好唔開心,,,,,唉
森美r.i.p
森美媽要加油!!!!!!!!!!!!!!
諗起個陣波波離開我都喊到我傻,,,,
不過我相信你對佢咁負責任,,,到最後一刻都陪住佢~
佢呢世有你呢個主人已經好幸福!!
chocolate301 2010-6-21 01:56:35 PM
森美仔R.I.P...
好突然o既消息...
雖然我唔係成日o係呢度留言,但都差不多日日入黎睇~
一路都有留意到森美仔...

呢個消息真係令人好傷心~
不過唔緊要,森美媽你絕對係好媽媽!!
森美仔一定唔會忘記你..
佢去到彩虹橋都會有好多兔地照顧佢架~

森美媽你都要振作呀!!
kikocheese 2010-6-21 01:59:26 PM
有時見到呢s情況發生都會諗點解兔兔既生命係咁脆弱,不過森美仔到最後都有你呢個好媽媽陪住,我諗森美仔都會體會得到你既感覺,希望森美仔係彩虹橋會一路開心,同其他兔兔一齊玩
森美媽,你都要振作呀................

快速發帖