我6月13係pxx cafe到領養左隻兔兔...佢都有叫我7月13同8月13再要去殺蚤
但我睇到有兔友話pxx cafe係黑店...咁我應唔應該去..
同埋我想帶佢去做body check...我知道大家都話dr. yan 同dr. betty 好~
可唔可以比個話我知幾錢同埋邊個好d 呢...
重想問下~
大家知唔知兔恊幾時會再有兔仔護理班呢
栗子)) 2010-6-24 12:11:51 PM
.我隻栗子都係個度領養..佢係咪1定要買野先帶得佢走.介要不知所謂既美容沖涼.我用左差不多4位數字.你用左幾多?你千其唔好聽佢地講既野牙..佢地只係為左錢.會話.唔沖涼就杜唔到蚤..仲有好多好多....對兔仔有害既野要你買等等..我去個陣兔.龍貓.小天都係冇草食.佢地話冇草.又特橙俾兔兔交配..生左就拎去賣..大左既就話棄兔等領養.
又多1個受害者:056:
栗子)) 2010-6-24 12:16:27 PM
上星期我先幫栗子杜虱.同betty講栗子之前杜過2次..betty話佢支杜虱藥..比較差...我心諗..姐係冇用..個2次間野都唔係成支滴哂..個陣岩岩養兔.先會俾佢地呃到錢..你都係唔好再上去喇
wanwahpenny 2010-6-24 12:18:11 PM
我咩都係個度買曬ar= =佢不斷汁比我...又冇問我要唔要..
我係佢到買埋個case...最後全部加埋$17xx
wanwahpenny 2010-6-24 12:27:45 PM
佢個度d兔兔好臭的...
原先我想keep住...遲一個月先接泡泡返屋企..
但見到環境太差..所以即刻接左返屋企..
咁我想問你都係自己同兔兔剪毛??
同埋泡泡未識去vivi..
成日都整到手手腳腳都黃曬..
我日日都用毛巾清潔..
咁我應該帶佢去邊到沖涼(我知道兔兔唔駛沖涼..不過真係好黃= =)
栗子)) 2010-6-24 12:29:08 PM
你仲金過我=0=..佢有好多都冇問過我..不過比我阻止左,
我隻栗子俾佢地短毛兔收長毛多價,我都係第1次見..
你去到個間野覺唔覺得臭?..我帶朋友上去..佢都有養動物但唔夠30秒就頂唔順..
見到又有人係個度受害..真係頭暈加頭痛..佢可能會打電話俾你話提你去杜虱(之前我係咁)..你應該知點做喇....

幫親佢就左長佢..唔幫親佢d兔兔又計續收害:052:
katkat 2010-6-24 12:32:00 PM
兔兔不一定懂得用廁所。手腳污糟可用濕布幫兔兔清潔,不用沖涼。
如果你是養兔新手,不如預約兔協的修毛剪甲服務,既可幫助棄養兔兔又可學習如何照顧兔兔。
但首先應盡快帶兔兔做vet check。九龍城動物醫院的Dr Betty, Dr Yen 同 Dr Ma睇兔兔都好有經驗。
wanwahpenny 2010-6-24 12:32:01 PM
我就係覺得臭同環境好差..我即係接左泡泡返屋企><
咁你之前佢打比你去杜虱你點講呀?
栗子)) 2010-6-24 12:33:20 PM
去兔協安心又放心....唔好因為手腳黃而剪左d毛毛牙..你都係怏怏怏帶兔兔睇獸醫..栗子睇開dr. betty ..但比較難約時間
wanwahpenny 2010-6-24 12:36:08 PM
原帖由 katkat 於 2010-6-24 12:32 PM 發表
兔兔不一定懂得用廁所。手腳污糟可用濕布幫兔兔清潔,不用沖涼。
如果你是養兔新手,不如預約兔協的修毛剪甲服務,既可幫助棄養兔兔又可學習如何照顧兔兔。
但首先應盡快帶兔兔做vet check。九龍城動物醫院的Dr Be ...

我已經每日都用濕布幫兔兔清潔...
但佢手手腳腳都係好黃呢..
有咩方法可以冇咁黃..
我好怕佢會有尿潰><
我試過鋪尿片..不過佢咬我就冇放啦...
栗子)) 2010-6-24 12:37:09 PM
原帖由 wanwahpenny 於 2010-6-24 12:32 PM 發表
我就係覺得臭同環境好差..我即係接左泡泡返屋企><
咁你之前佢打比你去杜虱你點講呀?

個陣我話兔兔唔洗沖涼嫁..佢又冇點講..去到我話只係杜虱..佢又講到似層層..新手所以俾佢地呃到
wanwahpenny 2010-6-24 12:38:46 PM
我本身住"tuen"門..
dr. gerry係唔係都ok???
wanwahpenny 2010-6-24 12:41:53 PM
原帖由 栗子 於 2010-6-24 12:37 PM 發表

個陣我話兔兔唔洗沖涼嫁..佢又冇點講..去到我話只係杜虱..佢又講到似層層..新手所以俾佢地呃到

如果我帶泡泡去body check e生係唔係會叫我杜虱
定係我自己同佢講杜虱??
栗子)) 2010-6-24 12:44:48 PM
原帖由 wanwahpenny 於 2010-6-24 12:41 PM 發表

如果我帶泡泡去body check e生係唔係會叫我杜虱
定係我自己同佢講杜虱??

你打電話去..護士會問你兔兔咩事..你就話杜虱+檢查
otola 2010-6-24 12:54:53 PM
wanwahpenny 睇得出你都好中意兔兔,
但似乎沒有足夠準備就去領養,

mini house 有好多有用的info, 你睇多d,
就會了解多d 兔兔的習性,

仲有, d 商店為左賺錢, 實乜都sell 比你,
睇左 mini house 的info, 你就知邊d 有用要買

快速發帖