囡囡用開的遮眼罩用了一段時間了,
去眼科中心買過要成80多元,
今日嘗試照著囡囡用開的遮眼罩
整了一個,成本都唔駛8元,
大家睇下得唔得。

之前用開的

之前用開的

自制的

自制的

Vinkivan 2010-7-12 08:41:53 PM
之前用開嗰個喺眼科中心買咖嗎???? 你自制嘅手工好似仲好過之前嗰個喎~~ 你親手整嘅眼罩, 囡囡一定好鍾意啦~~~^^
明月 2010-7-12 10:42:24 PM
原帖由 波子 於 2010-7-12 08:41 PM 發表
之前用開嗰個喺眼科中心買咖嗎???? 你自制嘅手工好似仲好過之前嗰個喎~~ 你親手整嘅眼罩, 囡囡一定好鍾意啦~~~^^

多謝波子媽你誇獎我,用開果個在眼科中心買的,
之前囡囡用開黏眼果d膠布,每日黏成6個鐘,
整到囡囡眼的周圍紅晒,跟住眼科中心意議
買眼罩,就用左80多元買呢個,成日心思思想整,
今日終於整左,我整左4個方便囡囡替換。
囡囡話點解冇左隻兔兔。
傘仔)) 2010-7-12 11:24:10 PM
你去買d兔兔貼紙, 叫囡囡親手貼返上去:021:
Vinkivan 2010-7-13 01:37:46 AM
原帖由 明月 於 2010-7-12 22:42 發表

多謝波子媽你誇獎我,用開果個在眼科中心買的,
之前囡囡用開黏眼果d膠布,每日黏成6個鐘,
整到囡囡眼的周圍紅晒,跟住眼科中心意議
買眼罩,就用左80多元買呢個,成日心思思想整,
今日終於整左,我整左4個方 ...

你可以去家政行嗰啲地方買啲公仔熨章整落去個眼罩度呀~ 因為熨章可以熨又得, 用線連又得^^
千秋王子 2010-7-15 11:09:22 AM
藍色- -.....
好似綠色會對隻眼好d
同埋淺色會好d
明月 2010-7-15 11:27:13 AM
原帖由 千秋王子 於 2010-7-15 11:09 AM 發表
藍色- -.....
好似綠色會對隻眼好d
同埋淺色會好d

用淺色的話會透光,囡囡就算遮住隻眼都會睇到野,
咁會變左訓練唔到囡囡左眼的視力,
買布都帶埋囡囡去,我都有話過用綠色,
但囡囡話綠色遮住隻眼好似見鬼咁,
所以冇買綠色,反而囡囡揀左藍色同紫色。
rita0620)) 2010-7-18 11:13:59 PM
只要唔透光就算藍色都冇問題既

快速發帖