有日下午... 我行經個廳嘅時候... 循例會走向兩位小朋友嘅籠邊睇睇佢哋... 望完波兒, 就行去Cookie個籠度... 嚇然望見呢個情景...

個心頓時跌咗出嚟, 嚇得我大叫一聲... "Cookie!!!"

點知...

Cookie俾我嚇得彈起.... 哈哈哈哈!!!!!!

Cookie:「咩事? 咩事?」

我個心隨即放下, 呼∼∼ 好彩係瞓覺啫~!!!!!

摸摸佢個頭仔, Cookie又再瞓過了。

redbean 2010-7-12 09:59:40 PM
哈哈~點解你又影得切O既?#^13^#
smallsuishan 2010-7-12 10:04:16 PM
嚇死人咩.........:037:
hkrchei2 2010-7-12 10:06:48 PM
有一日花花都係反晒白眼丫~~

Vinkivan 2010-7-12 10:12:04 PM
原帖由 redbean 於 2010-7-12 21:59 發表
哈哈~點解你又影得切O既?#^13^#

因為係尋日再發現佢反白眼, 所以影低咗, 就用嚟講返我嗰日俾佢嚇破膽嘅故事。 呢個仔真係... 成日都要我擔心佢。#^19^#

原帖由 smallsuishan 於 2010-7-12 22:04 發表
嚇死人咩.........:037:

真係好嚇人啊~ 不過, 我寧願俾佢嚇親, 最緊要佢冇事。如果佢有事, 我諗我會崩潰的 #^81^#
Vinkivan 2010-7-12 10:14:38 PM
原帖由 hkrchei2 於 2010-7-12 22:06 發表
有一日花花都係反晒白眼丫~~

咁你有冇俾佢嚇親呀??
Annie)) 2010-7-12 10:16:47 PM
瞓到反白眼,真係可嚇壞兔媽們,不過知道無事後再睇返d相會覺得很得意搞笑
hkrchei2 2010-7-12 10:39:19 PM
原帖由 波子 於 12/7/2010 22:14 發表

咁你有冇俾佢嚇親呀??  

第一下都驚驚呀~~#^40^#
不過,再睇下佢個肚肚,郁郁。。。
咁我就靜靜地行開。。。

唔好嘈醒花∼∼#^51^# #^51^#
傘仔)) 2010-7-12 10:55:39 PM
佢地d睡死樣....真係令人啼笑皆非:037:
栗子)) 2010-7-12 10:58:49 PM
岩岩養兔既時候我都俾栗子嚇到半死:046:
Jessie)) 2010-7-12 11:38:23 PM
...有日我都遇到你咁既情況, 我用極慢既速度用拖行既方法"溜"過去兔兔籠諗住用相機拍低佢, 點知溜到中途開相機果咪會有一陣好細的"Dee...."一聲, 佢竟然聽到仲彈起身望住我=-=(我當時仲開住幾大聲下的電視聲=-=估唔到果聲"Dee"會嘈得醒佢)
Vinkivan 2010-7-13 01:04:54 AM
原帖由 Annie 於 2010-7-12 22:16 發表
瞓到反白眼,真係可嚇壞兔媽們,不過知道無事後再睇返d相會覺得很得意搞笑

我叫完佢起咗身, 我個心都仲"卜卜"跳, 隔咗一陣先定返, 之後諗返真係覺得幾攪笑咖~ 可能係我過份緊張, 但睇返啲相見佢瞓得咁冧, 咁即係代表佢覺得呢個家好有安全感, 都好安慰呀~!!

原帖由 hkrchei2 於 2010-7-12 22:39 發表

第一下都驚驚呀~~#^40^#
不過,再睇下佢個肚肚,郁郁。。。
咁我就靜靜地行開。。。

唔好嘈醒花∼∼#^51^# #^51^#

我個本能已經失咗理智, 所以, 只係立即大叫佢個名~ 可能係Cookie心中, 覺得我呢個兔媽真係大驚少怪~~~#^51^#

原帖由 傘仔 於 2010-7-12 22:55 發表
佢地d睡死樣....真係令人啼笑皆非:037:

驚完後, 真係覺得好攪笑^^
kittyz 2010-7-13 01:05:31 AM
訓到反曬白都有既>:073:
Vinkivan 2010-7-13 01:08:59 AM
原帖由 栗子 於 2010-7-12 22:58 發表
岩岩養兔既時候我都俾栗子嚇到半死:046:

養咗Cookie年幾, 第一次見佢反白眼, 第一次俾佢嚇到半死~!! #^68^#

原帖由 Jessie 於 2010-7-12 23:38 發表
...有日我都遇到你咁既情況, 我用極慢既速度用拖行既方法"溜"過去兔兔籠諗住用相機拍低佢, 點知溜到中途開相機果咪會有一陣好細的"Dee...."一聲, 佢竟然聽到仲彈起身望住我=-=(我當時仲開住幾大聲下的電視聲=-=估唔到 ...

我個女"波兒"都係咁, 諗住影佢啲瞓覺相係好難, 佢少少聲都會醒。
hkrchei2 2010-7-13 09:26:27 AM

回復 12# 的帖子

我都好大驚小怪丫~~

有次花花比d草碎整到眼仔紅左...我又嚇親~~#^40^# #^40^#
打"克chi"噴到周圍都係...我驚到喊丫~!!!#^47^# #^47^#

一切一切都係花花蝦我~!!!!

已經成為兔奴~~~ 花花係兔皇帝~!!#^39^# #^39^#

不過,諗返起最初花花中槍,訓低...都比佢嚇親~~hahahaha~
而家就擔心佢唔中槍~~~#^64^# #^64^#
(ps 家人第一次見花花中槍,都問"佢咩事丫~?!"~hahahaha)

快速發帖