吖B 變得唔想欲吖,點算?
今日唔知點解走去D角落度躲起來,
吃野少左,水又飲少左,好似唔開心甘,
好似目光呆滯甘,點算啊??
請各位打救下我:036:
兔仔怡v3v 2010-7-20 03:27:08 AM
可能天氣太熱喇.. 有冇開冷氣呀?
long~spirit 2010-7-20 07:10:47 AM
我養咗林B一個月多,放佢出黎都沒以為活動咁耐,唔通慣咗呢個家,變得懶?
wesky 2010-7-20 08:34:35 AM
食少左幾多?? 有冇硬cc ??  如果只係得幾粒或直頭唔見有就好大機會腸有事, 快快睇醫生, URGENT
twpig 2010-7-20 08:57:33 AM
咁你有無識過用牠最鍾意食的野食引牠?如果吖B都無反應的就要睇醫check下牠究竟發生d咩事了 :013:
tsz918 2010-7-20 12:13:31 PM
試下拎d佢鐘意食既野引下佢,睇下佢會唔會衝去你度?!...
又可能太熱了,我家冬甩都係甘...不過一開冷氣就鬼打都冇甘精神:040:
光之天使)) 2010-7-20 01:19:39 PM
兔兔如果習慣左屋企係會郁少左~
另外夏天天氣熱,佢地都會郁少d~
所以一定要注意室內溫度,太熱一定要開冷氣~

但係如果食少左野,飲少左水就已經係警號~
摸下個肚仔硬唔硬~
如果有少許實的話,好可能腸開始有事,
試下減糧減菜等兔兔食多d草,

如果便便都已經少左細左,就更大問題,
情況如果已經一陣子,就要帶佢睇醫生喇
katy)) 2010-7-20 01:49:56 PM
"哩"去角落頭,係縮埋一舊定攤長訓?
可以有D令佢緊迫的事… 有冇唔比你抱/摸呢?

如樓上兔友所講觀察下佢生理方面… 佢出黎遠D觀察,睇下佢"哩"埋做咩...
-------------------------------------------
呀B都係咁懶,開唔開冷氣都唔出大街… 要人抱左一次出黎先玩
因為屋企冇哂紙箱比佢玩,所以開門都冇咩意欲出來 (我估)

快速發帖