上星期響兔協定左一箱10L既JOJO'S T草,
一開箱,唔係好妥,好似同平時好唔同,葉多過枝好多,初初,我都照比栗子食,她都ok無問題的。
一星期左右,越食越怪,仲發現佢佢唔肯食,今日梳毛,仲發現瘦左....好擔心
仲開始成日飲水,便便都未試過咁黑,仲細粒左..
跟住,我找開箱草,將個底找上黎,發現原來有一半以上係啡色的,好似枯哂咁...一D都唔得!完全唔掂!我定既時候已經問過職員D草o唔ok,佢地都話ok的...(見圖)

栗子囡囡 2010-7-23 01:12:33 AM
一舊舊啡色,好似一舊舊綱絲球咁...唔知可唔可以打去叫佢換左佢呢?大拿拿10L...
Vinkivan 2010-7-23 01:19:58 AM
不如你打返去同兔協講啦~ 成10lbs咁多, 佢哋應該都會明嘅~!!
栗子囡囡 2010-7-23 01:23:59 AM

回復 3# 的帖子

我打算聽朝打去問,你有無試過咁既情況?
Vinkivan 2010-7-23 02:00:05 AM
原帖由 栗子囡囡 於 2010-7-23 01:23 發表
我打算聽朝打去問,你有無試過咁既情況?

我喺加拿大呢邊買咗50lbs草都冇問題呀~ 可能咁啱你嗰箱係兔協一直放埋咗太耐冇賣啩~ 因為啲草放太耐會走味同埋變差咖~!!
katkat 2010-7-23 12:40:15 PM
我最近都係兔協訂過3箱10lb jojo's草,沒有出現你的情況,可能是個別批次的質素問題。你可以同兔協反映,睇下可以點處理同跟進。
hamster1013 2010-7-23 08:30:38 PM
我啱啱月頭都買咗10lbs,
好正常好靚喎!!
你打去兔協問吓!!
栗子囡囡 2010-7-23 11:58:37 PM
今日打左去問了...
佢地都肯換比我,但係就要我自己拎去換...好重呢~~
不過都好既,可以check清楚...希望今次無事啦!
依家我買往包細jojo's比栗子頂住先,佢都肯食...
d便便無之前咁黑...好彩肯食o乍,真係嚇死我...:046:
syl 2010-7-24 12:12:04 AM
EE, 我岩岩買左包OXBOW 都有枯枝啵, 但係咪有問題架? 我隻兔仔肯食啵~
栗子囡囡 2010-7-24 12:32:26 AM
原帖由 Syl 於 2010-7-24 12:12 AM 發表
EE, 我岩岩買左包OXBOW 都有枯枝啵, 但係咪有問題架? 我隻兔仔肯食啵~

如果兔兔肯食,應該無問題既,其實佢地好醒架,靚唔靚都識分架,不過,我栗子就衰d..寧願餓住個肚都唔食...仲搞到越來越瘦...
栗子囡囡 2010-7-26 12:54:40 AM
今日終於請假去兔協換左...換左2箱5磅的(已check過),回到家...
今天栗子情況更差...便便不但細粒、黑、還軟棉棉...濕...o...MY GOD...
立刻將新的放在地上給栗子吃...
她......不吃...
睇到我真係好想喊......
我抱住栗子....按摩....跟她玩左一個鐘....
我沖完涼就見到栗子跳返入籠...
到現在還在吃吃吃....太好了....
便便雖然還是黑黑的,但大粒左...硬左少少....希望聽日會無事啦!
原來栗子只愛吃5磅裝的JOJO's....
long~spirit 2010-7-26 07:20:45 AM
原帖由 栗子囡囡 於 2010-7-26 12:54 AM 發表
今日終於請假去兔協換左...換左2箱5磅的(已check過),回到家...
今天栗子情況更差...便便不但細粒、黑、還軟棉棉...濕...o...MY GOD...
立刻將新的放在地上給栗子吃...
她......不吃...
睇到我真係好想喊......
...

我呢排食JOJO,佢啲便便都係黑色-.-
wanwahpenny 2010-7-26 04:38:13 PM
我之前比泡泡食jojo= =d屎屎好黑好細
所以轉左momi~雖然佢唔太食枝枝~但佢一見我開草袋就會好開心~
d屎屎重大粒左同金左好多~
係咁來以來屎屎最靚~
不過我覺得jojo太多葉= =真係唔多枝...連葉都幼過momi個d
long~spirit 2010-7-26 11:29:01 PM
但之前有人開貼話反而食JOJO'S草先有金屎出現,真係唔知點解,我之前食KAYTEE OT OXBOW都有金屎出現,可能JOJO'S太多葉,太容易消化

快速發帖