1P 幣
我隻兔兔真係點都唔肯食T 草
我已經係用哂所有方法, 佢都唔食
所以想問下有冇其他草可以代替T 草架?
栗子)) 2010-7-25 06:06:27 PM
兔兔有冇便便尿尿?有冇食其他野?
stupiliu 2010-7-25 06:49:36 PM
如果唔俾A草淨俾T草佢, 佢根本唔會食, 果日既尿尿就冇乜少到, 但係便便就少左一半
到佢餓到無得再餓果陣就會食幾條頂下肚, 頂完肚佢就唔再食, D 便便就會持續咁少同細粒
咁樣持續左幾日, 我唔忍心所以俾番些少A草佢食
總之佢唔到最後都唔會食T草, 食都唔會食得多~
small_tra 2010-7-25 07:32:46 PM
佢e+幾多歲丫~!?

t草咩牌子~!?
wm20472 2010-7-25 08:31:12 PM
首先,你用那款T草?
兔兔每日食幾多菜、糧?
正常係減少菜、糧的份量,迫兔兔肚餓難頂去食草
stupiliu 2010-7-25 08:52:05 PM
佢6-7個月大
糧係當零食, 每次一兩粒, 每日大約十幾粒
菜就每日得1條菜葉
所以其實佢已經係好肚餓架啦
wesky 2010-7-25 09:23:29 PM
兔仔係可以好硬頸, 唔鍾意食就唔食
你慢慢同佢由 A 轉 T , 慢慢轉~
可以試下第二個牌子既 T 草~
syl 2010-7-25 09:38:37 PM
可能係草質問題啵,
有時D草黃or硬佢地都未必食架,
你試下再換草啦, 買住細包個d
Vinkivan 2010-7-26 02:04:50 AM
我個女有排都係唔食T草, 成日個草架可以冇郁過, 你可以試下買唔同牌嘅子T草溝俾佢, 另佢覺得個草架內有唔同嘅草香, 咁佢就會有興趣食下咖喇~ 同埋有時親手餵下佢食T草, 兔兔好攪笑, 成日覺得用手餵嘅嘢食就係好嘢, 我都係咁做, 呢個星期我個女由唔係點食T草去到成個草架清晒喇~!!

我溝草嘅牌子係Jojo's (T)為主草, 溝入少量Momi (T)同少量APD (T), 記住係溝亂先放入草架呀~!!

快速發帖