仲有一個月我就要返香港喇~ 一直都想Cookie可以喺間屋企度自由行, 等佢可以有多啲運動, 而波兒又可以有佢玩嘅地方, 諗咗一排, 今日終於攪掂喇~ Cookie正式加入自由行行列喇~~~!!

Cookie個籠門口向出

圍住嘅地方就係FOR波兒出嚟玩嘅~

籠嘅側邊設有休息嘅地方

籠內嘅設置亦都SET過, 籠底用浴室軟墊, 等Cookie腳仔踩得舒服啲!!

Cookie第一日做自由兔, 好好奇呢!!
wm20472 2010-7-26 09:29:42 AM
你2隻兔兔bond左未呀?
若未, 不如好似我咁改用圍欄圍2個區域呀
等佢哋多d隔欄接觸到對方, 習慣對方
Vinkivan 2010-7-26 10:28:48 AM
原帖由 wm20472 於 2010-7-26 09:29 發表
你2隻兔兔bond左未呀?
若未, 不如好似我咁改用圍欄圍2個區域呀
等佢哋多d隔欄接觸到對方, 習慣對方

未BOND咖~
呢邊冇香港啲咁好嘅專FOR兔嘅圍欄買咖~ 而FOR狗嘅真係勁貴, 同埋啲欄位好濶, 真係唔多啱!! 依家個圍欄係用花園用嗰啲, 再加埋我自己整嘅方法, 將佢變成一個圍欄, 而波兒嘅破壞力甚強, 有我哋睇住出嚟玩都仲可以, 如果直接俾佢用嚟生活,佢一定唔駛兩日KO咗個圍欄咖~!! 所以, 波兒同Cookie喺我哋休息同唔喺屋企嗰陣都要放返入籠~!!而我依家咁擺就係等波兒可以隔住同Cookie相處, 因為波兒出嚟玩嘅位置就正正喺Cookie嘅籠後面, 而Cookie又可以喺間屋度自由走動。同埋Cookie出嚟玩嘅時候又可以走近圍欄搵波兒咖~!!

瑤妖=) 2010-7-26 02:52:54 PM
嘩,好大地方呀*v*
cookie就好啦/.\
好令呀,我都想買個西瓜屋比佢xd.
幾錢架?
明月 2010-7-26 03:38:01 PM
之前cookie唔係已經同波兒bond左咩?
你自己一個人返來定一家大細返來呀!
m1k1 2010-7-26 05:17:27 PM
好靚啊~我都想幫樂樂叮叮住既地方整得靚D,不過佢地會咬同埋吾知做咩e家吾肯去wc屙#^47^#
Vinkivan 2010-7-26 08:25:24 PM
原帖由 瑤妖=) 於 2010-7-26 14:52 發表
嘩,好大地方呀*v*
cookie就好啦/.\
好令呀,我都想買個西瓜屋比佢xd.
幾錢架?

個西瓜屋係大SIZE嚟, 買咗$100, 不過, 其實可以買細SIZE都得咖~ 細SIZE就$80~!!

原帖由 明月 於 2010-7-26 15:38 發表
之前cookie唔係已經同波兒bond左咩?
你自己一個人返來定一家大細返來呀!

之前波兒仲細, 只係俾佢哋初嘗相處, 到咗波兒五個月大之後, 佢哋就唔可以一齊玩喇~ 因為波兒未絕育, 試過想咬Cookie, 所以, 就要分返開, 等遲啲絕咗育先再真正BOND呀~!!

原帖由 m1k1 於 2010-7-26 17:17 發表
好靚啊~我都想幫樂樂叮叮住既地方整得靚D,不過佢地會咬同埋吾知做咩e家吾肯去wc屙#^47^#

其實波兒都會咬嘢同埋出咗嚟玩就唔識返入去疴CC同VV, 所以, 一放佢出嚟玩就要睇到實。遲啲我都諗住整返個廁所喺出面, 等佢玩嗰陣可以唔駛入返籠疴, 希望可以改善倒啦~!!
long~spirit 2010-7-26 11:15:28 PM
好正咁,有咁大個地方俾佢玩
Vinkivan 2010-7-27 06:37:53 AM
原帖由 long~spirit 於 2010-7-26 23:15 發表
好正咁,有咁大個地方俾佢玩

基本上個廳都俾咗佢哋咖喇~!! 我同兔爸只係佔咗一張食飯枱嘅位置嚟食飯同打機~!!

快速發帖